Kroken på døra for TV Tromsø

Legger ned tredje lokale tv-stasjon på kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Når ledelsen i TV Tromsø i dag anbefaler styret å avvikle driften, er det den tredje av A-pressens lokale tv-stasjoner som avvikles bare denne måneden.

Nedleggelser på rekke og rad

Bare for to uker siden kom beskjeden om at A-pressens TVNord-Trøndelag legges ned og at TV Østfold med all sannsynlighet følger etter, og Steinar Flesland, ansvarlig redaktør i TVRomerike og Radio Romerike, sa til Journalisten at han fryktet flere nedleggelser.

I Edda Media har Drammens Tidende varslet at de legger ned dTV fra nyttår, og TV Vestfold har nylig fått inn et reklamebyrå på eiersiden.

Milliontap

Begrunnelsen for å avvikle TV Tromsø er store tap og dystre utsikter som følge av endringer i annonsemarkedet og nye rammebetingelser for tv-bransjen.

«I Inneværende år vil resultatet trolig bli et underskudd i størrelsesorden 2 millioner kroner. Utsiktene for 2009 er også negative, ikke minst som en følge av et vanskeligere reklamemarked. Seinest i 2010 svekkes driftsgrunnlaget vesentlig som følge av bortfall av distribusjonsavtale med TVNorge. På denne bakgrunn finner ikke ledelsen det forsvarlig å anbefale videre drift. Saken vil bli behandlet i selskapets styre onsdag 5. november,» heter det i en pressemelding.

Etter det Journalisten kjenner til, vil de ansatte bli fristilt og få anledning til å bruke kontorene i en tre måneders lønnet oppsigesperioden. Fram til det analoge nettet stenges, vil TV Tromsø fortsette å distribuere sendingene til TVNorge.

Powered by Labrador CMS