– Kuttene blir trolig større

BT skal kutte kostnadene med 50 millioner. Redaksjonsklubben tror det blir mer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under et allmøte i Bergens Tidendes mediehus onsdag kunngjorde konstituert sjefredaktør Trine Eilertsen at mediehuset må stramme inn på utgiftene.

Brått møte

Klubbstyret visste om tiltakene Eilertsen skisserte overfor de ansatte, men ikke allmøtet.

– Det kom brått på med halvtimes varsel, uten noen saksliste. Det skjedde veldig fort hele greiene, sier klubbleder Rune Valderhaug.

Han forteller at BT er midt i fasen hvor tiltak letes fram og vurderes, før det tas en endelig beslutning i desember.

– Vi vet det blir AFP og tilbud om sluttpakker. Vi vet også at det vil komme andre spareforslag, sier Valderhaug.

BT skal kutte kostnadene med 50 millioner årlig. Det beløpet tror klubblederen blir høyere.

– Det er ting som tyder på at sparepakken kan bli større enn de opprinnelige 50 millionene, sier Valderhaug.

Millionsvikt

I september gikk Bergens Tidende på en økonomisk millionsmell. I forhold til budsjettet hadde mediehuset en inntektssvikt på 12 millioner kroner.

Under allmøtet forklarte Eilertsen de ansatte at BT forrige lørdag hadde en svikt på annonser, og da hovedsakelig stillingsannonser, på én million kroner. Dagen før sviktet inntektene med en halv million kroner, da på eiendomsannonser i boligmagasinet.

– Vi må ta innover oss at vi står ved et dramatisk veiskille med tanke på inntektene. Når vi ser at det svikter natten over, er vi nødt til å gjøre tiltak, sier Valderhaug.

Avvikling?

Blant tiltakene som allerede er tatt tak i, er kutt i vikarbruken.

– Det er slutt på at man ringer vikarer når én er syk, sier Valderhaug. Dermed kan redaksjonen i ytterste tilfelle ende med politiske journalister som dekker Brann-kampene og motsatt.

– Vi må jobbe for at vi unngår oppsigelser, og at produktene våre skal ha best mulig kvalitet og som vi kan være stolte av, legger klubblederen til.

Etter det Journalisten kjenner til, skal det ikke være snakk om å avvikle magasinet på lørdager, ei heller legge ned lokal-tv BTV som i mange år har hatt skrale resultater.

– Så vidt jeg skjønner er det ikke snakk om å legge ned journalistiske produkter.

Men TV-magasinet på fredager vil trolig ikke være på egen rygg når det nye året har begynt. Magasinet inneholder ikke noe journalistisk og vil trolig heller bli integrert med magasinet på lørdager. Dette gir også BT mulighet til å få med flere reklamestikk.

Før jul

Et utvalg er nedsatt for å finne tiltak som kan hjelpe til med å finne sparetiltak. Dette utvalget har allerede presentert løse muligheter og vil i midten av november legge fram mer konkrete spareforslag.

I begynnelsen av desember skal styret ta stilling til forslagene.

Et tiltak er blant annet å gi alle som fyller 62 år innen utgangen av 2010 gavepensjon.

Powered by Labrador CMS