Sjokk og vantro i VG Nett

Klubben reagerer på lønnstilbudet fra ledelsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter to uker med lønnsforhandlinger er det mye som tyder på at det går mot diktat i VG Nett.

Blant avvist

Torsdag holdt redaksjonsklubben møte hvor forhandlingsutvalget presenterte ledelsens siste lønnstilbud. Utvalget ønsket verken å anbefale eller forkaste tilbudet og lot de 38 medlemmene i redaksjonsklubben få avgjøre hvordan man skal forholde seg til tilbudet.

– Det ble blankt avvist i et fullsatt klubbmøte, forteller klubbleder Hege Lyngved Odinsen.

Det første tilbudet fra ledelsen omfattet penger fra det sentrale oppgjøret, stigejustering og 8000 kroner i korte penger, eller ikke varige lønnstillegg. Klubblederen forteller at det er lange penger klubben ønsker og har siden klart å justere opp lønnstilbudet til noen flere tusenlapper i lange penger, men er fortsatt ikke fornøyd.

Hver enkelt ansatt genererer rundt én million kroner i overskudd for VG Multimedia. Derfor reagerer klubbmedlemmene på at de får tilbud som er langt dårligere enn i bedrifter som TV 2, NRK, VG papir, Aftenposten og E24.

Odinsen forteller at tilbudet fra ledelsen ligger langt bak Nettavisens oppgjør tidligere i høst. Nettavisen ligger an til et underskudd på 60 millioner kroner i år, mens VG Nett hadde et driftsoverskudd på 22 millioner i forrige kvartal.

Strukket

Vi skal møte ledelsen mandag og diskutere det som kom fram på møtet. Så får vi se. Medlemmene er opprørt over at de vil gi oss lønnsbetingelser som er vesentlig dårligere enn andre vi synes det er naturlig å sammenligne oss med.

– I dag genererer vi mer rundt én million i overskudd per ansatt. Det er sjokk og vantro over at ledelsen kan legge fram et så dårlig tilbud. Og at vi ligger så mange tusenlapper bak oppgjøret i VG papir, det kan ikke være så stor avstand til journalister som vi sitter og jobber sammen med, sier klubblederen.

Odinsen ønsker ikke kommentere nøyaktig hva det siste tilbudet fra ledelsen består i. Det ønsker heller ikke personaldirektør Øyvind Næss.

– Vi har forhandlet så langt vi klarer. Det er klart at det er vanskeligere omgivelser vi forhandler i nå enn det var i våres. Det er bare å se på verden og det som skjer.

Mandag møter klubbstyret ledelsen i VG Nett.

Powered by Labrador CMS