Bård Bjerkholt er klubbleder i Dagens Næringsliv. Foto: Kathrine Geard

DN nedbemanner

Dagens Næringsliv skal kutte mellom 20 og 30 stillinger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De ansatte i næringslivsavisen ble orientert om nedbemanningen på et allmøte i formiddag.

Frivillig

Mellom 20 og 30 sluttpakker vil bli delt ut til de som vil ta i mot tilbudet, opplyser redaksjonens klubbleder Bård Bjerkholt. DN skal kutte 50 millioner kroner på utgiftssiden på grunn av dystre realøkonomiske utsikter.

Et av tiltakene blir nedbemanning i form av sluttpakker og AFP. Etter det Journalisten kjenner til, er mellom seks og åtte personer forespurt om de er interessert i en beregning av AFP. Blant dem som har fått forespørselen, er tidligere politisk redaktør Stein B. Hauglid.

– Det er ikke noe moro å få en slik beskjed, men samtidig er vi glade for at ledelsen har gått for sluttpakker slik at dette kan skje gjennom frivillig nedbemanning, sier klubblederen.

Tidligere har det versert rykter rundt en eventuell nedbemanning og at avisa ikke har hatt råd til å tilby sluttpakker.

– Nå sier de at det blir sluttpakker og at det er satt av penger til det.

Forhandle

Klubbene og ledelsen vil sette seg ned for å forhandle om hvordan pakkene skal se ut, og ikke minst omfanget på dem. Etter det Journalisten kjenner til, er det satt av 15 millioner kroner til sluttpakkene. Til sammenligning satte VG av rundt 100 millioner kroner da avisen for to år siden skulle redusere bemanningen med mellom 70 og 90 årsverk.

– Det stemmer at det er satt av 15 millioner til sluttpakkene. Min ambisjon er at vi skal få en nedbemanning innenfor disse rammene, men det er også andre elementer som spiller inn, som forhandlinger om pensjon og redusert stillingsbruk, så det er min vurdering hvor det er mulig å få til dette, sier sjefredaktør Amund Djuve.

Han forteller at pengene som er satt av, er tilpasset den økonomiske situasjonen mediebransjen befinner seg i.

Kilder tett på det redaksjonelle miljøet i DN sier at medarbeiderne ikke er fornøyde med størrelsen på summen og at dette er snakk om knapper og glansbilder.

– Strukturen i sluttpakkene vil bli delt ut etter ansiennitet. Så får vi se hvordan de blir seendes ut. Men det ser ut til at det blir litt dårligere pakker enn i de beste rundene i VG. Vi håper å få til så gode pakker som mulig, sier klubblederen.

Bjerkholt håper forhandlingene om sluttpakkene vil bli ferdig om ikke så altfor lang tid.

Tror på vekst

Sjefredaktør Djuve har tro på fortsatt vekst for avisen også etter at spareprosessen med nedbemanning er foretatt. DN ligger an til en opplagsvekst i inneværende år.

– Det er min og styrets ambisjon om at vi fortsatt skal ha vekst både på opplagssiden og i annonsemarkedet også etter nedbemanningen, sier Djuve.

Før nedbemanningen er det 215 ansatte i DN.

Powered by Labrador CMS