Nationen må kutte mer enn forventet

Større innsparingskrav kan føre til nedbemanning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I slutten av oktober het det seg at Nationen måtte kutte opp mot fem millioner. Nå bekrefter sjefredaktør Mari Velsand at det blir snakk om et enda større beløp, noe som kan resultere i nedbemanning.

Over seks millioner

– Vi skal kutte i overkant av seks millioner. Når det er snakk om beløp i den størrelsesordenen som skal kuttes, kan jeg ikke se bort ifra at vi må vurdere antall stillinger, sier Velsand til Journalisten.

Utover det ønsker hun ikke å gå mer i detalj og henviser til at ledelsen er i dialog med klubbene i avisen om hvor og hvordan innsparingene skal gjennomføres

Nationens administrasjon skal komme med en innstilling om sparetiltak som skal behandles på et styremøte 11. desember.

Forståelse fra klubben

Heller ikke klubbleder for Norsk Journalistlag (NJ), Berit Strøyer Aalborg har lyst til å si så mye om forhandlingene de nå er inne i.

– Vi har kommet med våre innspill på hva vi mener kan kuttes og ser på forskjellige løsninger. Nationen er i situasjon hvor også redaksjonsklubben har forstått at det er nødvendig å foreta kutt. Når det er sagt, er det klart at kostnadskutt som dette alltid er tøft, og det er viktig for oss å jobbe for at det blir kuttet der hvor det gjør minst vondt.

Powered by Labrador CMS