Journalistens redaktør tar kutt

Heller ikke norske journalisters fagblad kommer utenom finanskrisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Faste lesere av Journalisten på nett og på papir har ikke kunnet unngå å få med seg mediebransjens reaksjoner på finanskrisen. Det kuttes i redaksjoner over det ganske land, også i fagbladets egen redaksjon.

Frivillig kutt

For Journalisten er særlig stillingsannonsene i bransjen en viktig inntektskilde og det er ventet et fall i disse inntektene neste år. Nå vurderes kostnadssiden i bedriften og det legges is på nyinvesteringer i teknisk utstyr.

– Journalisten merker også det bratte fallet i annonsemarkedet. For oss gjelder det først og fremst stillingsannonser. Vi må budsjettere med vesentlig lavere inntekter neste år, forteller ansvarlig redaktør Helge Øgrim.

Øgrim forklarer at det i tiden fremover vil knipes inn på flere områder, som overtid, reiser, vikarbruk og innkjøp av stoff.

Kutter lønn

Øgrim forteller i et skriv til de ansatte at han velger å ta et frivillig lønnskutt ved å avstå fra tilleggene sine for 2008.

– Det kreves dugnadsånd, og jeg syntes det var riktig å starte selv, forklarer han. Øgrim har sagt fra seg seks prosent av lønna neste år.

Fallet i annonseinntekter kan føre til endringer i papirutgaven til Journalisten. Et av tiltakene som vurderes er å redusere sidetallet, som i 2008 har ligget på mellom 32 og 40 sider. Øgrim mener det ikke nødvendigvis vil føre til et dårligere produkt, samtidig som redaktøren viser til at 2008 også har vært et år hvor nettutgaven har fått et ekstra dytt.

– Jeg tror det er viktig å utvikle nettavisa selv i sparetider, men det blir et krevende år.

Færre sider

Øgrim tror at finanskrisen vil skape store endringer i mediebransjen. Han er usikker på om papirmediene vil klare å ta tilbake det de har tapt når krisen er over.

– Hvis jeg skal våge en spådom, blir det færre sider, færre bilag og kanskje noen færre titler. Da må man holde fast ved nettsatsingen, selv om ingen vet hvor lønnsom den kan bli.

Powered by Labrador CMS