VG-støtte til Aftenposten

NRK hevder Aftenpostens MGP Nordic-beskyldninger er «tatt ut av løse lufta», men VG bekrefter Aftenpostens framstilling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aftenpostens påstand om at NRK-reportere ble bedt om å bytte hotell og at de var altfor pågående overfor MGP junior-vinnerne BlackSheeps har falt i vond jord hos statskanalen.

Til Dagbladet uttaler NRK Sámi Radios nyhetsredaktør Ravdna Nilsdatter Buljo at påstanden er «tatt ut av løse lufta» og at Sámi-journalistene gjorde en utmerket jobb med dekningen av finalen.

Nå får Aftenpostens journalist støtte fra VG-kollegene som også var til stede under de omtalte episodene i Århus.

– Vi stusset veldig da prosjektleder Eva Rutgerson Bie stilte seg opp foran det norske pressekorpset og advarte oss mot å være for pågående, før hun leste opp fra Vær Varsom-plakaten. Det er jo ikke akkurat vanlig kost, bemerker VG-journalist Stian Fjelldal og VG-fotograf Hallgeir Vågenes.

Antydet først, bekreftet etterpå

De forteller at VG-teamet og Aftenposten-journalisten rett etterpå snakket med Rutgerson Bie, som fortalte at høytlesningen ikke var myntet på dem.

– Først antydet hun at det var NRK Sámi-journalistene som hadde vært altfor pågående, og på et seinere tidspunkt bekreftet hun at det var dem det dreide seg om. Blant annet fortalte hun at de hadde ringt direkte til deltakerne for å få dem på link, i stedet for å gå den «offisielle» veien, sier Fjelldal.

– Uten at jeg hørte alt som ble sagt, er min opplevelse av situasjonen i samsvar med Aftenpostens skildring av den, tilføyer Vågenes.

Var ikke til stede

Ravdna Nilsdatter Buljo opplyser at hun selv ikke var til stede i Århus, og at hennes «tatt ut av løse lufta»-utsagn er basert på opplysninger fra Rutgerson Bie.

– Jeg har ikke fått noen informasjon om at mine journalister har oppført seg i strid med reglene, så hvordan skal jeg da kunne si at de har gjort det? spør Nilsdatter Buljo.

– Men til Dagbladet.no uttaler du at påstanden om at de har gjort det er «tatt ut av løse lufta». Mener du at det at du ikke har fått informasjon om at dine journalister skal ha vært for pågående, er tilstrekkelig grunnlag for å hevde at journalister fra andre medier som sier dette lyver?

– Jeg må forholde meg til den informasjonen jeg har fått, og ikke løse beskyldninger mot NRK Sámi, svarer Nilsdatter Buljo.

Powered by Labrador CMS