Dagbladet legger ned magasin

De ansatte holdt gravøl i går. Nyhetsredaktøren vil ikke bekrefte avlivingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansatte i Dagbladet fikk i går beskjed om at det ukentlig sportsmagasinet, som er bilag i avisa hver fredag, blir nedlagt. Nyhetsredaktør Peter Raaum benekter at det er tatt en formell beslutning.

– Dette er et av flere forslag i det forberedende budsjettarbeidet, sier Raaum. Han opplyser at styret i Dagbladet behandler budsjettet i midten av måneden.

Taper penger

Sportmagasinet har eksistert i tre og et halvt år. Sjefredaktør Anne Aasheim skriver på Dagbladets intranett at magasinet går med tap, trass i god journalistikk og godt salgsarbeid. De fast ansatte blir ifølge Raaum overført til annen virksomhet, dersom nedleggelsen blir vedtatt. Den daglige sportsdekningen skal styrkes når Sportmagasinet forsvinner.

Dagbladet kunngjorde i august i fjor at sportsdelen i avisa ble slanket med to sider til fordel for kulturstoffet.

Mange frilansere

Medarbeiderlista i bilaget, viser at Sportmagasinet har fire eller fem fast ansatte. Tom Stalsberg er utgavesjef. Bernt Jakob Oksnes er heltids reporter og Hans Arne Vedlog fotograf. I tillegg har bladet tre deskere ifølge dagens utgave, en eller to av dem er faste.

Seks frilansere er oppført som faste bidragsytere: Lasse Lønnebotn, Kari Anne Solfjeld Eid, Pål Marius Tingve, Eivind Sæther, Pål Mathiesen og Erik Berglund.

Forhåpninger

Lasse Lønnebton forteller at han har hatt minst 70 prosent av årsinntekten sin fra Sportmagasinet. Han fikk det første varslet da Raaum fortalte om overveielsene i oktober.

Så du er fornøyd med informasjonen?

– Både ja og nei. Etter at vi ble informert i oktbober, har vi egentlig fått vite ganske lite. Kanskje har vi også blitt servert falske forhåpninger om at magasinet kunne fortsette.

Lønnebotn kaller bladet unikt i norsk sammenheng, og mener mange konkurrenter har misunt Dagbladet. Men andre bilag har hatt forrang. Flere kaller behandlingen av Sportmagasinet «stemoderlig», og mener avisa har gjort lite for å tydeliggjøre satsingen.

Sportsbilaget skal ha færre lesere enn Fredag, noe som bidro til at magasinet falt for spareøksen. Raaum sier til Journalisten at alle sportsprodukter i norske aviser sliter med annonsevolumet. Dagbladets øvrige magasiner gjør det ifølge nyhetsredaktøren klart bedre enn Sportmagasinet.

Enetale

Journalisten forsøkte å få Tom Stalsberg til å kommentere nedleggelsen, men han nøyer seg med å vise til Raaum.

Etter det Journalisten erfarer, fikk både faste og frilansere det første varselet om at bladet kunne bli nedlagt i midten av oktober. På omtrent samme tid sluttet Jens Kløvrud som redaktør og Stalsberg overtok som utgavesjef. Fastlanserne vi har snakket med, skryter uforbeholdent av begge to.

De siste månedene har faste og frilansere fortsatt jobbet som om magasinet skulle overleve. Raaum skal i går ha gitt klar beskjed om at løpet er kjørt. Lønnebotn var ute på jobb for bladet, og vet ikke hvordan ordene falt.

Powered by Labrador CMS