Kjell Aamot. Foto: Birgit Dannenberg

Schibsted med nye tiltak i februar

Men har ikke behov for å bedre sin finansielle situasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

7. november i fjor lanserte Schibsted omstillingstiltak som skal gi en positiv effekt på 500 millioner kroner i 2009, i form av kostnadskutt, synergieffekter, redusert nysatsing og økte inntjeningsmuligheter. Under et foredrag på SEB Enskilda Nordic Seminar i København onsdag bekreftet konsernsjef Kjell Aamot at Schibsted i februar lanserer nye, betydelige tiltak for å bedre konsernets lønnsomhet i 2009 og videre framover.

Nye sparetiltak

Tiltakene vil bli offentliggjort 27. februar, i forbindelse med presentasjonen av Schibsteds resultat for fjerde kvartal 2008. Det er blant annet ventet at Aftenposten må spare ytterligere, ut over det allerede vedtatte kuttet på 100 millioner kroner. Også i VG arbeider ledelsen nå med å identifisere innsparingsmuligheter, men det er så langt ikke vært antydet nedbemanningstiltak.

De allerede vedtatte tiltakene innebærer at Schibsted reduserer investeringene på såkalt organisk vekst, det vil si satsing på eksisterende virksomheter, fra 275 millioner kroner i 2008 til 200 millioner i 2009. Ifølge Aamots foredrag i København vil Schibsted i år nesten utelukkende satse på nettprosjekter i nye markeder, hovedsaklig rubrikk- og katalogtjenester etter samme modell som Blocket og Finn.

Langsiktig finansiering

Aamot viste til at det aller meste av Schibsteds finansiering nå er langsiktig, etter refinansiering av lån på 500 millioner euro (4,7 milliarder kroner) i oktober.

– Det er ikke behov for ytterligere refinansiering, sa Aamot i København onsdag.

Powered by Labrador CMS