Per Gjørvad og Magne Otterdal. Foto: Elin Høyland/Dagens Næringsliv. Montasje: Birgit Dannenberg

To DN-sjefer fikk sluttpakke

Redaksjonssjefene Magne Otterdal og Per Gjørvad er blant dem som nå forlater Dagens Næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

18 av 23 DN-medarbeidere som søkte om sluttpakke har fått positivt svar fra ledelsen. På et ekstraordinært styremøte onsdag ble det vedtatt å øke den økonomiske rammen for sluttpakkene fra 15 til 27 millioner kroner.

Reorganisere seg

Magne Otterdal leder DNs næringslivsredaksjon og er dermed en svært sentral medarbeider. Han bekrefter at sluttpakken er på plass.

– Nå blir det først å reorientere seg, og så ser jeg på gylden mulighet til å gjøre noe annet. Jeg har hatt fantastisk tid i DN, der jeg har fått lov til å utvikle meg og jobbe i en av de største suksessene i norsk avishistorie, sier Otterdal.

Etter 27 år i avisen så redaksjonssjefen på sluttpakken som en mulighet til å prøve noe nytt.

Per Gjørvad er sjef for utenriksredaksjonen.

– Det stemmer at jeg har fått ja på min søknad om sluttpakke, sier Gjørvad. Han forteller at han ikke har noen konkrete planer om hva han nå skal gjøre.

Legger ned streken

Andre redaksjonelle medarbeidere som er på vei ut med sluttpakke er avistegneren Per Elvestuen og kommentator Tor Slette Johansen. Også den mange ganger prisbelønte gravejournalisten Bjørn Olav Nordahl tar sluttpakke, i likhet med gravekollegaene Geir Imset og Jens M. Johansson. Det suksessrike, men også til dels omstridte, samarbeidet med Knut Gjernes og andre i DNs featureredaksjon er dermed over.

Nordahl og Gjernes er sammen med avisledelsen saksøkt av investoren Arne Fredly. Injuriesaken kommer opp for Oslo tingrett i april.

I tillegg har samtlige av de sju som søkte om Avtalefestet pensjon med gavepensjon fått innvilget sine søknader.

Tranøy fikk nei

Ifølge våre opplysninger søkte 12 av medlemmene i redaksjonsklubben om sluttpakke. Én av dem fikk ikke innvilget sin søknad: politisk journalist Torstein Tranøy. Han har vært sentral i DNs dekning av arbeidsliv og fagbevegelse i 11 år.

– Jeg kan bekrefte at jeg har fått nei. Når man søker, så håper man jo på å få ja. Jeg vil gjerne understreke at DN er en veldig bra arbeidsplass. Men jeg har vært her lenge, og dette var et godt tilbud og en god mulighet til å gjøre andre ting for en som er 45 år, sier Tranøy.

Kritisk til tiltakene

Han er spent på hvordan situasjonen i redaksjonen blir, som følge av den pågående nedbemanningen.

– Det er mange her som er spent på det. Akkurat i dag er ikke min motivasjon til å jobbe videre helt på topp, men jeg får jo håpe og tro at den kommer tilbake.

– Hvordan opplever du å miste såpass mange kolleger?

– Det er kjedelig å miste så mange dyktige folk. Det er ikke bra for avisen. Jeg har vært kritisk til at ikke DN kunne vente litt med denne nedbemanningen.

Tranøy viser til at avisen har gått med overskudd på over 500 millioner kroner de siste ti årene.

– Da er det rart at det ikke finnes reserver til å tåle underskudd i en periode og se an hvor omfattende annonsenedgangen og krisen blir. Pengene har i stedet gått til utbytte og investeringer i nye produkter, sier han.

Tranøy sitter i styret for redaksjonsklubben, men understreker at han kun uttaler seg på egne vegne.

Kortere arbeidstid

DN-ledelsen har innvilget 28 av 32 søknader om arbeidstidsreduksjon. Featurejournalistene Eskil Engdal (som er i permisjon) og Lars Backe Madsen skal ifølge våre kilder ha fått avslag på sine søknader.

Kun én av fem søkere har fått ja på søknad om studiepermisjon.

I alt har DN som følge av de iverksatte tiltakene redusert sine kostnader med 45 millioner kroner. De fleste kuttene tas i redaksjonen, skriver avisen torsdag.

Powered by Labrador CMS