Varden bekylder TA for juks

Ansatte i Telemarksavisa ga seg ut for å være abonnenter som sa opp Varden, hevder konkurrenten.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De to Skien-avisene har havnet i nok en pikant krangel. Varden mener TA har brutt god forretningsskikk ved å bidra til oppsigelser av Varden-abonnementer, og har brakt saken inn for Forbrukerrådet i Skien.

«Vi har erfart at vår konkurrent Telemarksavisa ved flere anledninger over tid har ringt opp kundemottakere i vår avis og utgitt seg for å være Varden-abonnementer i den hensikt å si opp abonnement. Dette er et vikemiddel Varden mener bryter med god forretningsskikk og således er i strid med markedsføringslovens § 1», skriver TA i et brev til rådet.

Redaktør i Varden, Lars Kise, mener TA seiler under falskt flagg.

– Vi har oppdaget at ansatte i TA har ringt vårt kundesenter og utgitt seg for å være Varden-abonnementer, noe som viser seg å være feil, sier han til NRK Telemark.

Redaktør i Telemarksavisa, Ove Mellingen, sier han kjenner til saken, men synes det er rart at Varden bringer den inn for Forbrukerrådet.

– Vi vet at en av våre selgere har hjulpet en kunde med å skifte abonnement. Dette er i mot regelverket vårt. Vi har beklaget dette til Varden, og vi trodde at avisen hadde tatt dette til etterretning, sier Mellingen til NRK.

Powered by Labrador CMS