Administrerende direktør i Aller, Roger Hansen. Foto: Allergruppen

Aller kutter 70 årsverk

Aller Norge kutter over hele systemet. I dag ble det klart hvor mange som må gå.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er den usikre situasjonen i finansmarkedet som er årsaken til kuttene. Ifølge en pressemelding i januar skal ukebladselskapet kutte mellom 110 og 130 millioner kroner på utgiftssiden.

Alvorlig

Nå er det på det rene at Aller Norge kutter i alt 70 årsverk over hele systemet, Aller internett ikke inkludert. Av disse vil 50 av stillingene bli kuttet i redaksjonene.

Klubbleder for redaksjonsklubben Aller Norge, Ingunn Nordli, sier at dette er en alvorlig prosess. Utover dette ønsker ikke Nordli å kommentere prosessen overfor Journalisten.

Etter det Journalisten får opplyst fra ansatte i selskapet, vil det være snakk om at rundt 12 ansatte får tilbud om AFP.

Studier

Skissene til sluttpakkene i selskapet, som blant annet gir ut Allers, KK og Se og Hør, har bestått av tre måneders lønn i bunnen, i tillegg til lønn i oppsigelsestid. Dessuten vil de ansatte få en halv måneds lønn for hvert år de har arbeidet i selskapet.

For de over 45 og 55 år vil det bli gitt tillegg i sluttpakkene.

Tidligere har Aller Norge også indikert at selskapet vil gi studiepermisjon og reduserte stillinger for å klare å nå kostnadsmålene.

Administrerende direktør i Aller, Roger Hansen, har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Powered by Labrador CMS