Illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg

Vurderer kutt av gratisaviser

Gratisavisene i Halden og Sarpsborg kan bli lagt ned.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

A-pressen og Edda Media vurderer kostnadene i Østfold. Ved ytterste konsekvens kan Halden Dagblad og SarpsborgAvisa gå inn i historien.

– Utfordrende

Historisk har Halden Dagblad vært en underskuddsavis, men den har, ifølge styreleder Pål Karlsen, gjort en god jobb og vært et godt verktøy i annonsesamkjøringen.

– Vi må vurdere i Halden, det vi har sagt er om vi kan drive avisen rimeligere. Så det er ikke besluttet noe i den retningen du indikerer, sier styrelederen.

A-pressen har allerede redusert utgivelsesfrekvensen på avisen til en gang i uken fra årsskiftet. Karlsen sier at han ikke vil forskuttere noen ting og understreker at de nå er inne i en prosess. Den merkbare svikten i annonseomsetningen gjør at det må tas en beslutning.

Det er seks ansatte i Halden Dagblad.

Vurderer

I Sarpsborg vurderer Edda Media å gjøre det samme. Administrerende direktør i Fredriksstad Blad, Petter Christian Saugstad, teller på knappene for hvordan de kan få kostnadene ned. Et av tiltakene kan være nedleggelse av SarpsborgAvisa.

– Vi har dårlige tider som alle andre om dagen, slik sett ser vi på forskjellige tiltak. Jeg har ikke tatt beslutningen ennå, men en nedleggelse kan være et av tiltakene, sier Saugstad og understreker igjen at det ikke er tatt noen endelig beslutning.

I redaksjonen til SarpsborgAvisa er det tre årsverk, i tillegg kommer salgsavdelingen som den har felles med Radio Sarpsborg.

Powered by Labrador CMS