Faksimile: Nettavisen 18. mars 2009

Nettavisen permitterer

Tjue ansatte blir permittert i seks uker fra jobben i Nettavisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det siste året har ikke vært godt for TV 2-eide Nettavisen. I begynnelsen av uken ble det kjent at Nettavisen gikk på en millionsmell i fjor. Mediehuset fikk ifølge TV 2s regnskap et underskudd på 63 millioner kroner. Nå har 20 ansatte fått beskjed om at de permitteres i seks uker.

Frustrerende

Av de tjue ansatte kommer 12 av personene fra redaksjonen i Nettavisen. Fra før av er redaksjonen, og den øvrige bemanningen, i Nettavisen betraktelig redusert gjennom to runder med nedskjæringer. I sommer forlot 22 ansatte mediehuset og ved årsskiftet måtte ytterligere 15 gå.

De 20 personene som nå permitteres skal ut i seks uker.

– Vi synes dette er en utrolig frustrerende og håpløs situasjon som vi selvfølgelig gjerne skulle vært foruten. Men når det først er så ille, så er det tross alt bedre med permitteringer enn oppsigelser. Det viser at ledelsen og styret har tro på at det kommer til å bli bedre tider om ikke så lenge og at Nettavisen er et produkt å satse på, sier klubbleder Sjur Kvamme.

Rullerende

De ansatte ble orientert om permitteringene før helgen, og redaksjonsklubben har i dag allmøte med Norsk Journalistlag.

Dersom det skulle være behov for ytterligere permitteringer, vil 20 andre ansatte få beskjed om at det er de som da må ut i seks eller flere uker.

– Situasjonen tatt i betraktning er klubben fornøyd med at ledelsen innså at de måtte bruke rullerende permitteringer slik at det blir en fordelt byrde på de ansatte. De føles mer rettferdig for folk enn om det bare hadde gjeldt for en liten gruppe.

Samtidig som dette skjer, ser TV 2s eiere A-pressen og Egmont på prospektet om å kjøpe Nettavisen fra TV 2. Dette er en prosess som ble varslet i oktober i fjor, men trolig har pågått siden TV 2 Interaktiv ble delt i to deler. Selve salgsprosessen har trukket ut uten at noen av partene ønsker å kommentere hvorfor dette skjer.

Tungt marked

Nettavisen har over lengre tid slitt økonomisk og ikke minst med å få annonsekundene. Markedsdirektøren gjennom flere år forlot nylig Nettavisen, og ansvarlig redaktør og administrerende direktør Gunnar Stavrum sier til NA24 at januar og februar har vært tunge måneder for mediehuset. Han er også usikker på hvor lang tid det tar før markedet vil hente seg inn igjen.

– Vi ønsker derfor å ta ned kostnadene kortsiktig og midlertidig, og den beste måten å gjøre det på, er ved permitteringer. Vi har derfor sendt ut varsel om at vi ønsker å permittere enkelte ansatte fra 1. april, for sikkerhets skyld og i påvente av at annonsemarkedet blir bedre.

Powered by Labrador CMS