Illustrasjon. Foto: Kathrine Geard

Tidligere Frp-er mot BT i PFU

Journalisten.no overfører fra PFUs behandling i morgen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De tre sakene som Journalistens brukere kan følge fra PFU-møtet er tidligere Frp-politiker Jarle Veivåg mot Bergens Tidende, Jørgen Sandemose mot Klassekampen og konkurrentene Dagligvarehandelen som har klaget på Handelsbladet FK.

Muldvarp

Veivåg, som er bystyremedlem i Bergen, har klaget BT inn for PFU fordi avisen tidligere har betegnet han som Arbeiderpartiets muldvarp.

Veivåg mener han ikke ble forespeilet hva slags oppslag BT arbeidet med, og han klager også fordi han mener han ikke fikk mulighet til samtidig imøtegåelse.

Motsvar

Jørgen Sandemose er forarget over at Klassekampen ikke har sluppet han til i kommentarspaltene sine. Sandemose har tidligere skrevet om AKPs paroler, dette innlegget er blitt avvist og at Sandemose har vært uetterrettelig. Da Sandemose ville publisere et motsvar til innlegget, nektet Klassekampen dette.

Avisen har forsøkt å komme til minnelig løsning, noe som ikke har ført fram.

Motsagt

Den tredje saken Journalisten overfører på web-tv er konkurrentene Handelsbladet FK og Dagligvarehandelen. Det er sistnevnte som klager på konkurrenten etter at Handelsbladet FK skrev på lederplass at Dagligvarehandelen ikke følger pressens etiske prinsipper. Ifølge Handelsbladet FK har konkurrenten ved flere anledninger satt uredigerte pressemeldinger fra annonsørene på trykk.

Innklagede medgir at påstandene er sterke, men mener det må være rom for slik karakteristikk på lederplass.

Følg med på Journalisten.no fra klokken 9.30 tirsdag på denne siden.

Powered by Labrador CMS