Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Olav Gran-Olsson fylte 70 år 16. april. Den erfarne reporteren, som var Dagsrevyens første økonomijournalist, avsluttet dermed sin 40-årige karriere i NRK.

Arvid Steen (35) har skiftet beite fra redaktørstilling i Offshore.no til informasjonsrådgiver i Vital Forsikring i Bergen. Han har tidligere jobbet i til sammen ni år som informasjonsrådgiver/fotograf i Statoil og Posten Norge.

Svein Ove Søreide slutter som kommunikasjonsdirektør i RiksTV, etter tre år i stillingen. Han går til ny jobb som rådgiver i TV 2 Gruppen, med kommunikasjon og myndighetskontakt som hovedområder. Det er tredje gang Søreide ansettes i TV 2, der han var med fra starten som journalist i nyhetsredaksjonen. Etter noen år i Dagbladet ble Søreide ansatt som krimreporter i TV 2s Oslo-redaksjon.

Kjetil Østrem (36) er ansatt som nyhetsredaktør i Mediehuset Sunnhordland. Østrem startet sin redaksjonelle karriere som journalist i Sunnhordland i 1997. I 2006 fikk han et vikariat i Bergens Tidende og har etter det vært tilknyttet Haugesunds Avis i to år.

Nina Karin Monsen er tildelt Fritt Ords Pris for 2009. Forfatteren og filosofen får prisen for sitt «gjennomreflekterte og uavhengige bidrag til en friere offentlig debatt».

Ørjan Nilsson (27) har byttet jobb fra iBergen.no/iOslo.no til Bergen Byavis (eid av Bergens Tidende).

Kjersti Strømmen flytter til Svalbard for å skrive bok om Longyearbyen skoles historie. Hun har tatt permisjon fra NRKs utenriksredaksjon. Strømmen er tidligere Asia-korrespondent for NRK.

Tuva Raanes Bogsnes er tilsatt som leder for TV 2s utenriksredaksjon. Hun har tidligere jobbet i drøyt tre år som utenriksreporter i Bergen og Oslo og har erfaring som politisk reporter og vaktsjef. Bogsnes har også bakgrunn som reporter i Dagbladet, KK, P4 og i Klassekampen.

Bente Engesland er ansatt som ny kommunikasjonsdirektør i Utlendingsdirektoratet (UDI). Hun kommer fra jobb som selvstendig næringsdrivende innen ledelse og kommunikasjon. Engesland har bred bakgrunn fra NRK, der hun blant annet var programsjef i nyhetsdivisjonen og politisk redaktør. Hun var sjefredaktør i KK i tre år, og har tidligere også vært leder av politisk avdeling i Aftenposten.

Hans Hjellemo slutter som ansvarlig redaktør i Kampanje. Han kom til Kampanje i 2001 og overtok som ansvarlig redaktør i 2003. Hjemmet Mortensen har nylig solgt magasinet og nettstedet Kampanje.com til en gruppe ansatte, og Hjellemo forlater redaktørjobben i forbindelse med at de nye eierne tar over. En av dem, Knut Kristian Hauger, er konstituert som ansvarlig redaktør.

Annicken Vargel (35) slutter som journalist i Dagbladet og begynner som informasjonsrådgiver i Bellona fra 1. mai. Vargel har vært tilknyttet Dagbladets magasiner Fredag og Søndag og har tidvis fungert som reportasjeleder.

Tor Arne Fanghol (45) er utnevnt til digitalredaktør i Bergens Tidende. Han begynte i BT i 1990 som næringslivsjournalist og har vært utviklingsredaktør de siste årene.

Jan Harald Landro (60) er utnevnt til kulturredaktør i Bergens Tidende. Han har fungert i stillingen de to siste årene. Landro ble ansatt i BT i 1978, som kulturjournalist med litteratur som spesialfelt.

Hilde Sandvik (38) er utnevnt til samfunnsredaktør i Bergens Tidende. Hun kommer fra stilling som debattredaktør i samme avis og har også hatt et engasjement i BTs kommentaravdeling. Tidligere har hun blant annet vært redaktør av Syn & Segn og sommerredaktør i Dagbladets debattredaksjon.

Knut Arild Vold er ansatt som journalist i Norgesnyhetene på Radio Norge. Han har tidligere arbeidet i Her & Nå på P1, vært vaktsjef og anker i P3 nyhetene og vaktsjef for aktualitetsmagasinet P3 Nå. Fra 2005 til 2007 arbeidet Vold som vaktsjef og nyhetsanker i Kanal 24. Deretter var han ansatt i Hjemmet Mortensen som teknologijournalist. Vold var også med å starte nettstedet Klikk.no.

Sidsel Avlund har startet i jobben som rådgiver i NRKs Journalistlag. Avlund jobber som fotograf i NRK Nyheter og sitter som de ansattes representant i NRK-styret.

Jørgen Aune Hagen ved NRK Tyholt har gått inn i et vikariat som en del av den faste staben i NRKs Journalistlag. Han skal i hovedsak bistå klubber, klubbledere og ta imot henvendelser fra Distriktsdivisjonen.

Per Henrik Stenstrøm (43) forlater stillingen som reportasjeleder i Se og Hør og går tilbake til sin tidligere arbeidsgiver P4. Der blir han operativ, daglig leder av programredaksjonen. Han er tilbake i P4 for tredje gang. Han var med på å starte radiostasjonen i 1993.

Anne-Kristine Bastholm (64) har gått av med AFP fra Helgeland Arbeiderblad. Bastholm har jobbet i HA i 46 år, bare avbrutt av et par år i Rana Blad på 1960-tallet. Hun har blant annet gått på LOs folkehøgskole på Sørmarka og tok journalistutdanning den gang det var en ettårig utdannelse i Oslo. I HA har hun vært innom ulike stoffområder og bl.a. vært redaksjonssjef en periode.

Powered by Labrador CMS