Frode Rekve. Foto: Arild Brunvand

Redaktør måtte gå

Halden Arbeiderblads redaktør og direktør sparkes. Finanskrisen får skylden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaktør Frode Rekve og administrerende direktør Anne-Grethe Kolstad tvinges ut av Halden Arbeiderblad, melder NRK.no.

Styreleder Harald Bjerge begrunner oppsigelsene med avisens dårlige økonomi.

Bjerge ba sist onsdag Rekve og Kolstad om å si opp. Norsk Redaktørforening kalte henvendelsen «en arbeidsulykke begått av en nyvalgt styreleder» og antok at styrets flertall ville ha en annen holdning.

Flertall

Men i ettermiddag fikk styrelederen flertallet med seg. Med seks mot tre stemmer vedtok styret å gå til oppsigelse av Rekve og Kolstad. Representantene for A-pressen, redaksjonsklubben og handel og Kontor stemte i mot.

– Vi er innkalt til drøftingsmøte torsdag, bekrefter Frode Rekve, som legger til at det hele føles litt uvirkelig og rart.

– Jeg har vært 30 år i pressen, men har aldri opplevd noe slikt tidligere. Det er spesielt å være truet av miste levebrødet, i en avis som jeg har trivdes svært godt i.

Vet ingenting

Det Journalisten skrev om saken før helga, der styrelederen meddelte sine intensjoner, kom som lyn fra klar himmel på redaktøren. At Bjerge så fikk flertallet i styret med seg kom ikke like overraskende. Rekve har vært ansatt i HA i to og et halvt år og vet ingenting om hva styret vil tilby av sluttpakker eller liknende på drøftingsmøtet.

– Men jeg har tenkt å være redaktør på vanlig måte av hensyn til leserne og ansatte, inntil noe annet er bestemt.

– Det spekuleres i at det er politiske og ikke økonomiske grunner til vedtaket?

– Det må du spørre andre om, jeg var ikke til stede på dagens møte og vil ikke mene noe om det, sier Rekve.

Støttedemonstrasjon

Redaktøren har bred støtte i avisa og blant politikere i byen. Før dagens styremøte stilte ansatte seg opp utenfor avisa for å markere sitt syn på saken.

– Jeg har fått veldig mye støtte i huset. Også lokalpolitikere fra flere flere partier stilte opp utenfor her. Og jeg har også fått masse eposter, telefoner og blomster. Sånt varmer, sier Rekve, som har søkt hjelp hos redaktørforeningen.

Powered by Labrador CMS