Solveig Jølstad. Foto: Kathrine Geard

88 tar AFP i NRK

88 NRK-medarbeidere tar Avtalefestet Pensjon og forsvinner før sommerferien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er tidenes superpensjon NRK nå varter opp med. Organisasjonsdirektør Solveig Jølstad vil ikke kommentere nøyaktig innholdet i de avtalene som er inngått, men NRK gir en gavepensjon i tillegg til AFP-pensjonen som gir en pensjon opp mot 80 prosent av sluttlønn. Det er vesentlig bedre enn det som er vanlig i mediebransjen.

De fleste mediehus som VG, Aftenposten, Dagbladet og andre har lagt seg på 66-67 prosent, mens Stavanger Aftenblad hittil har hatt den gunstigste AFP-ordningen med gavepensjon som sikrer 70 prosent av sluttlønn. Nå ligger altså NRK betydelig høyere.

– Vi gikk ut med tilbud om AFP i fjor høst, men fikk ikke napp. På nyåret gikk vi ut med et vesentlig bedre tilbud, og det er tydelig at det også er blitt oppfattet som et godt tilbud, sier Solveig Jølstad.

97 søkte, 88 fikk ja

Hun opplyser at i alt 97 ansatte søkte om AFP, og 88 er nå innvilget. De aller fleste er fra Marienlyst, men det er også noen fra distriktskontorene med i denne runden. Utgangspunktet for AFP-tilbudet denne gang var overtallighet i det gamle Program Oslo-miljøet, og veldig mange, 35-36 av de 88, kommer fra programdivisjonene.

En forutsetning for å få denne spesielle AFP-ordningen er at man er i en stilling som ikke må erstattes eksternt. Stort sett vil altså stillingene bli inndratt, mens noen erstattes internt ved omrokkeringer.

Unngår oppsigelser

– Dette tilbudet ble utformet for å unngå en direkte nedbemanning eller oppsigelser, sier Jølstad.

– Er dere nå i mål med innsparingene?

– Vi nærmer oss nå det nivå vi skal være på, men er ikke helt i mål.

NRK har ansettelsesstopp, og man må helt til topps til kringkastingssjefen for å få dispensasjon fra stoppen. Alle de som nå tar AFP slutter før utgangen av første halvår.

Powered by Labrador CMS