Anne Aasheim. Foto: Birgit Dannenberg

Her skal db.no ta betalt

Debatten koster penger, det samme gjør tv-programmet, filmklubb og spillklubb. Snart kommer mer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet, som de fleste andre nettaktører, jakter på muligheter til å øke inntektene på nett. Tidligere i høst innførte Dagbladet betaling for å delta i nettdebatten. Denne uken opprettet de spillklubb hvor det er mikrobetaling, det samme gjelder nettavisens filmklubb og tv-guiden Se.no.

Mer kommer

Under IT-Tinget i Tønsberg gjorde sjefredaktør Anne Aasheim det klart at det kommer flere betalingstjenester på nettet til Dagbladet snart.

– Vi kommer til å skru på betaling for nisjeinnhold i løpet av de neste 7-8 månedene, sa hun under foredraget, skriver Teknisk Ukeblad.

– Hva slags tjenester vil det være snakk om?

– Vi har flere prosjekter fremover, men jeg har ikke for vane å lansere dem før de er klare, sier nyhetsredaktør Morten Øverbye.

Øverbye forteller at utover hastemeldinger, har ikke Dagbladet noen planer om å innføre noen betaling for nettjournalistikken. Nyhetsredaktøren mener det ikke er heldig å låse journalistikken inne.

Overrasket Murdoch

Derfor er han ikke nevneverdig overrasket over en fersk undersøkelse som konkluderer med at kun fem prosent vil betale for nyheter på nett.

– Jeg tror at ingen som har arbeidet på nett noen år er overrasket over den undersøkelsen. Det er vel kun Murdoch som kan være det. For å sette innhold bak betalingsmur må man kunne gi brukerne merverdi, og da snakker vi ikke om journalistikken, men om nye tjenester.

 


Powered by Labrador CMS