Nå kommer Kokkvold på Twitter

Det har blåst rundt generalsekretæren, men det er ikke derfor han logger seg på.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Altså, ja, det er en misforståelse at jeg er motstander av fremskritt, men jeg forbeholder meg retten til å vurdere om det er fremskritt, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund.

Prøver

Kokkvold har møtt mye motbør den siste uken etter sine uttalelser om journalisters forhold til mikrobloggsamfunnet Twitter. Per Valebrokk i E24 skrev i en kommentar at det var på tide at Kokkvold kommer ned fra sin høye hest og prøver Twitter før han uttaler seg om nettsamfunnet.

Nå forteller Kokkvold at han er blitt invitert til å få veiledning i Twitter, og han tar gjerne imot denne invitasjon og forsøker seg.

– Jeg skal vurdere dette, ikke på grunn av kritikken, men fordi jeg føler at jeg må se på dette. Finner jeg ut at det er fornuftig, blir jeg der.

Han tar til seg utspillet fra Dagfinn Nordbø om at Kokkvold som er så opptatt av ytringsfriheten, bør være til stede.

Erting

Nordbø har sammen med Valebrokk og Fevennens sjefredaktør Hans Christian Vadseth bedrevet erting av Kokkvold. «Det går rykter om at Per Edgar Kokkvold nå har bedt kontoret skaffe en ny dataskjerm som har twitter.» TVNorge-sjef Harald Strømme ber folk som mener at denne og lignende vitser er hets om å få seg et liv.

Det virker ikke som Kokkvold har tatt seg nevneverdig nær av ertingen, og han presiserer at han ikke forsøker seg på Twitter fordi han føler seg presset til det.

Kort

Ytringsfriheten er én ting, det er også annet med tjenesten som frister, mener Kokkvold

– Kortformen appellerer til meg. Det er altfor mye som sies på 140.000 tegn og hadde passet bedre på 140. Mye er for navlebeskuende og intimt for meg, jeg har ikke noe behov for å fortelle hva slags vin jeg drikker, eller hvilken vakker kvinne jeg spiser middag med. Jeg blir intervjuet hver eneste dag, så jeg har ikke noe stort formidlingsbehov.

Powered by Labrador CMS