Nationen på papir og nett 29. oktober 2009.

Nationen bare på nett?

Verken sjefredaktør Mari Velsand eller klubbleder Berit Strøyer Aalborg benekter rykter om at Nationen vurderer å droppe papirutgaven.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det skal foreligge forslag om at Nationen legger ned papiravisen og bare satser på nett. Forslaget er ett av flere scenarier som er utarbeidet som diskusjonsgrunnlag for en ny strategiplan i samband med budsjettet for neste år, forteller kilder i miljøer tilknyttet avisa.

En kilde som ønsker å være anonym sier at nedleggelse av papirutgaven er ett av alternativene som drøftes, men at dette neppe vil bli utfallet av de interne drøftelser som nå pågår.

Andre kilder, også anonyme, mener å vite at nedleggelse av papirutgaven er mest sannsynlig og at det bare er et spørsmål om å velge tidspunkt.

Kommenterer ikke

Verken sjefredaktør og daglig leder Mari Velsand eller NJs klubbleder Berit Strøyer Aalborg er villig til å bekrefte eller avkrefte at papirnedleggelse er oppe til diskusjon.

– Vi har i likhet med mange andre mediebedrifter en diskusjon gående om framtidsscenarier, og vurderer ulike alternativer både i forbindelse med neste års budsjett og på lengre sikt, sier Mari Velsand.

Hun ønsker ikke å gå inn på hva de ulike alternativene går ut på siden de fortsatt befinner seg tidlig i prosessen.

Diskuterer mye

– Vi vurderer mange ting, og mye av det vil aldri bli aktuelt. Jeg synes det blir feil å gå ut og kommentere detaljer på et så tidlig tidspunkt.

– Du bidrar ikke til å stanse ryktene på denne måten?

– Nei, kanskje ikke, men nå skal vi først ha budsjettet i havn. Samtidig diskuterer vi avisens framtid både i lys av strukturutviklingen for aviser, opplagssituasjonen og de mer langsiktige følger av finanskrisen.

– Hvordan står det egentlig til med Nationen?

– Vi vil få et resultat i år som er bedre enn på lenge. Vi har gjennomført omfattende kostnadskutt, og det gjør at årets resultat ikke blir noen katastrofe. Men samtidig har vi store utfordringer på lengre sikt med bakgrunn i markedssituasjonen, sier Mari Velsand.

Klubben vil delta

NJ-klubbleder Berit Strøyer Aalborg i Nationen sier at det pågår en strategidebatt i styret, og at klubben ønsker å delta i den og komme med sine innspill.

– Som i mange andre mediebedrifter har vi også i Nationen en strategidebatt, men det er ikke tatt noen beslutninger. Mye blir diskutert, men foreløpig er vi i en veldig tidlig fase.

– Er nedleggelse av papirutgaven ett av scenariene?

– Det er for tidlig å gå inn på de ulike alternativene som blir diskutert. Dette er en intern prosess, og jeg vil nesten si at det ville være uansvarlig av styret, dersom de ikke la opp til en bred debatt og undersøker ulike alternativer, sier Strøyer Aalborg.

Powered by Labrador CMS