Odd Isungset. Foto: Birgit Dannenberg

Veteraner sier nei

Dokument 2-journalist og PFU-leder Odd Isungset har inntrykk av at ledelsen ikke er interessert i kompetansen hans, men han vil ikke ta sluttpakke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Før de varslede kuttene teller TV 2-staben 800 årsverk. Av disse har 50 i redaksjonen vært med siden oppstarten i 1992.

Kanalen skal slanke staben med 130 årsverk, og ledelsen frister med sluttpakker mange frykter er for dårlige til å unngå oppsigelser.

– Det er et dårlig tilbud, og i et stramt arbeidsmarked vil det være veldig risikabelt å ta sluttpakka, med mindre du har noe å gå til. Det har ikke jeg, så jeg vil takke nei til tilbudet, forteller Odd Isungset, tidligere redaksjonssjef i TV 2-programmet Dokument 2.

Legger ned Dokument 2

Hans framtid i kanalen er dobbelt usikker, siden ledelsen har besluttet å legge ned Dokument 2, etter denne sesongen.

– Vi har 3-4 sendinger igjen, så vi er i en utfasingsperiode nå, opplyser Isungset, og legger til at det er stor usikkerhet i hele organisasjonen.

Etter at TV 2 bestemte seg for å legge ned flaggskipet, har han vært i samtaler med ledelsen om andre mulige oppgaver. Uten at det har brakt klarhet i situasjonen.

– Jeg sitter igjen med et inntrykk av at ledelsen i dagens situasjon ikke er særlig interessert i den kompetansen jeg har. Jeg skjønner at de har en fryktelig vanskelig jobb når kuttområder skal defineres, men syns vel likevel det er litt rart at min kompetanse ikke er ønsket, etter så mange år med så mange oppgaver som jeg har hatt i TV 2, sier Isungset.

Odd Isungset hadde sitt aller første program, dokumentaren «Olgas lange reise», på skjermen 6. september 1992, dagen etter TV 2-åpninga i Bergen.

Halvannen årslønn

For alle TV 2-ansatte gjelder at de får 0,75 månedslønn i sluttpakke for hvert år de har vært ansatt i kanalen, foruten lønn i oppsigelsestida uten arbeidsplikt. Det er ikke mye å bygge en framtid på, for en som har vært der kort tid.

Bedre blir det naturlig nok for dem som har vært med kanalen helt fra starten. Med 17 år i bedriften kan de ta med seg om lag halvannen årslønn ut døra, og de over 55 år kan i tillegg få med seg litt ekstra godtgjørelse på veien.

Likevel tyder en mail- og ringerunde til flere profilerte TV 2-medarbeidere på at interessen for sluttpakkene er laber. Og lysten til å uttale seg offentlig tilsvarende liten, spesielt som søknadsfristen er en uke unna.

Profiler med lang fartstid

«Har lært meg å holde kjeft» skriver en av veteranene i en mail, mens en annen bekrefter at «jeg vurderer det, men tviler vel på at jeg faktisk tar skrittet». Andre igjen svarer kort og konsist nei både på spørsmålet om de tar sluttpakke og om de vil kommentere situasjonen.

Profilerte navn som har vært kolleger med Isungset fra første TV 2-dag teller Siren Henschien, Pål T. Jørgensen, Davy Wathne, Vår Staude, Torgeir Foss, Gerhard Helskog, Kari Birkeland, Nils Gunnar Lie, Jan Øyvind Helgesen, Kjersti Bergesen, Finn-Ove Haagensen og Connie Barr. Bare for å nevne noen.

Powered by Labrador CMS