Kulturminister Anniken Huitfeldt åpnet fagpressedagen, t.h. Even Trygve Hansen. Foto: Birgit Dannenberg

Huitfeldt sparket mot Giske

– I motsetning til andre sier jeg ikke bare takk, men jeg leser den også.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kulturminister Anniken Huitfeldt åpnet torsdag fagpressedagen i Folkets Hus i Oslo. Og det var en lettere stresset administrerende direktør Even Trygve Hansen i Fagpressen som trippet ved inngangen til kongressen, da statsråden ikke kom til avtalt tidspunkt.

– De vet vel hvor Folkets Hus er, sa Hansen humrende og sa han regnet med Huitfeldt hadde vært der noen ganger før.

Viktige samfunnsspørsmål

Nesten fem minutter etter at hun skulle vært midtveis i sin åpningstale, kom statsråden hastende.

– Rådgiverne mine var på seminar. Det er ikke så lett da vet du, sa kulturministeren på veien opp til de ventende tilhørerne.

Når hun først kom på podiet gjorde hun det tydelig hvor viktig hun mener fagpressen er i pressen og for samfunnet.

– Dette er en magefølelse, men jeg opplever fagpressen som den mest troverdige delen av norsk presse, sa Huitfeldt og underbygget dette med at flere diskusjonen rundt flere store samfunnsspørsmål starter i fagpressen og spres videre til dagspressen.

Glad for nett

Huitfeldt la også vekt på fordelen ved at fagpressen er på nett, slik at det var mulig å følge diskusjonen fra dag til dag, og at man på papir kan gå i dybden på de forskjellige feltene.

Statsråden kommenterte også programmet under fagpressedagen og sa at temaene vil være en viktig del av den mediepolitiske debatten i tiden som kommer.

– Det er her jeg burde vært, og ikke på regjeringskonferansen, men det er der jeg må være, sa hun til stor glede for tilhørerne.

Før kulturministeren rakk å løpe videre, grep Even Trygve Hansen tak i henne og overrakte blomster og boken om fagpressens historie. Hansen sa at kulturministerens forgjenger Trond Giske sikkert hadde tatt med seg sitt eksemplar til sitt nye departement. Da løp Huitfeldt opp på podiet igjen.

– I motsetning til andre sier jeg ikke bare takk, men jeg leser den også.

Powered by Labrador CMS