– Bli ferdig med 97-greiene

Trond Andresen sier hans meninger ikke har noe med forumet å gjøre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NTNU-forsker Trond Andresen har opprettet et forum på Facebook som heter «Vi som bryr oss om avisa Klassekampen».

Andresen mener Klassekampens abonnenter og lesere har et sterkere forhold til avisen enn hva som er vanlig i en gjennomsnittlig dagsavis. Han tror det har med avisens ståsted og tradisjon og gjøre. Det er nettopp for at disse menneskene skal ha et sted å ytre seg om avisen uten at redaksjonen kan kunne hindre at meningene kommer fram til andre, at han har opprettet Facebook-gruppen.

– Selv eier jeg 55 aksjer i Klassekampen som i sin tid kostet meg 55.000 kroner. Jeg ønsker at avisen skal lytte til mine meninger, både som abonnent og aksjonær. Når det er sagt mener jeg alle aviser bør ha et forhold til sine abonnenter og lesere som preger at de lytter til dem, sier Andresen.

Åpent

Han viser til Bergens Tidendes leserombud som er lesernes bindeledd inn mot redaksjonen. Det mener han vitner om en ny tid, samtidig som at Andresen har forståelse for at Klassekampen ikke har råd til å etablere noe tilsvarende.

Andresen forteller er forundret over at en avis med en formålsparagraf som går inn for økt folkelig samfunnsdeltakelse, er skeptisk til at leserne ønsker å delta med bidrag som kan forme avisen.

Han framholder at det var AKP og ikke leserne som sto bak redaktørskiftet i 1997. Andresen opplever dette som historie og en avsporing, også fordi eierforholdet i Klassekampen i dag ikke hadde gjort noe slikt mulig. Slik sett sitter redaksjonen trygt.

– Jeg vil si bli ferdig med 97-greiene. Vi er snart i 2010 og da burde det være en selvfølge at enhver avis så det som interessant med en diskusjon rundt avisen. Det kan komme fornuftige tilbakemeldinger, så får man heller ignorere det mer surmagede.

Kritikk

Initiativtakeren mener det ikke er særlig poeng i å henge seg opp i hva han selv mener.

Selv har han en gang forsøkt seg med kritikk av avisa i en av sine meningsytringer på side 2 i Klassekampen. Innlegget ble stanset.

– Jeg har bøyd meg for det, for jeg har nok av andre ting jeg ønsker å kommentere.

Powered by Labrador CMS