Dagbladet vil legge ned fotoavdelingen

Sju årsverk skal kuttes blant fotografene. Tøffe kuttsamtaler startet i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble tillitsvalgte i Dagbladet orientert om hvordan ledelsen ser for seg at nedbemanningen av 35 stillinger skal gjennomføres. I midten av desember ble det klart at Dagbladets pågående kostnadsprogram P-10 som følge av finanskrisen ikke rakk til å bringe kostnadene i samsvar med inntektene.

P-10 ble lansert i 2007 og skulle kutte kostnadene med 150 millioner kroner over tre år.

Administrerende direktør Terje Wibe sa i desember at opplagsfallet også bidrar til avisas økonomiske problemer. Han bekreftet at opplaget enkelte dager var lavere enn ambisjonen.

Foto

Wibe sa det ikke er rom for sluttpakker til de 35 som mister jobben gjennom året. Fordelingen mellom nett og papir skal være 8 og 24 stillinger, og ifølge sentrale kilder skal samtlige avdelinger i Dagbladet spare penger.

Journalisten får opplyst fra Dagblad-hold at ledelsen blant annet foreslår å legge ned fotoavdelingen. Samtidig blir fotogruppen, som i dag består av 18 stillingshjemler, redusert til 11 hjemler. Fotografene skal, etter det Journalisten kjenner til, ikke lenger fungere som en egen enhet, men være knyttet opp til de forskjellige redaksjonelle gruppene i avisen.

Fotoavdelingen ble redusert med tre stillinger ved forrige kuttrunde i Dagbladet.

Tekst

Det er uvisst hva som vil skje med desken i Dagbladet. I første halvår i fjor kuttet avisen 10 årsverk på desken som et ledd i P-10-pakken. Desken fremtid er utsatt, og det bidro til at grafikerne i april gikk fra jobb i protest før avisen var ferdig desket.

Også journalistene får merke denne runden. Ifølge opplysningene Journalisten har fått fra forskjellig hold, skal også ni skrivende stillinger i redaksjonen tas i denne omgang.

Det er uvisst hvor mye av kuttene som vil bli tatt i ledelsen i Dagbladet. Samtalene mellom ledelsen og de forskjellige klubbene i avisen startet i dag.

Powered by Labrador CMS