Jon Terje Hallgren Hansen er fotosjef i Dagbladet. Foto: Birgit Dannenberg

– Ikke si oss opp nå!

Dagbladet-fotograf Jon Terje Hallgren Hansen er skeptisk til planene om å stokke om på avisens fotografer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under onsdagens debatt på fotofestivalen Dok 10, «Dagbladet vil legge ned fotoavdelingen. Er norske nyhetsfotografier interessante nok? », var det flere som så en spennende framtid for norske pressefotografer.

Svekker fotoutviklingen

Desto dårligere passer Dagbladets planlagte nedleggelse av fotoavdelingen avisens fotografer. Jon Terje Hallgren Hansen sa på onsdagens debatt at nedleggelse vil svekke posisjonen i en tid hvor det skjer mye spennende på fotofronten: Det er mulig å vise flere bilder, og vise dem frem på en bedre måte.

– Ikke si oss opp nå, var Hallgren Hansens bønn.

Planen i Dagbladet er heller ikke å kvitte seg med fotografene gjennom oppsigelser og nedleggesle av avdelingen, men å fordele fotografene på de ulike redaksjonene.

– Jeg er ikke motstander av å styrke samarbeidet mellom tekst og bilde, men jeg mener det er en gal avgjørelse å svekke den sentrale fotokompetansen nå, sa Hallgren Hansen.

Må utvikle kvaliteten

Debattleder Harald Birkevold fra Stavanger Aftenblad etterlyste nye formater i utdelingen av Årets bilde og møtte et lydhørt publikum i panelet.

– Framtiden er visuell og nå ser vi den store visuelle smeltedigelen. Dere må ikke si oss opp nå! Den gode kvaliteten i dag ser gammeldags ut neste år. Det betyr at man må utvikle det som er kvalitet og der må hele journaliststanden og eiere og ledelse følge med, sa Hallgren Hansen.

Han fikk støtte av juryleder i Årets bilde og tidligere VG-fotograf Tore Berntsen.

– Hvis man legger ned fotoavdelingen frykter jeg at man svekker den tekniske utviklingen som har vært en av norsk pressefotografis store styrker, sa Berntsen.

 

Opptak av hele debatten finner du her.

Powered by Labrador CMS