Kyrre Nakkim, Carsten Bleness og Stein Bjøntegård. Foto: Birgit Dannenberg og Kathrine Geard

Disse vil overta etter Gelius

Kyrre Nakkim, Carsten Bleness og Stein Bjøntegård er blant søkerne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Av opprinnelig ti søkere til nyhetsredaktørstillingen for Marienlystdivisjonen til NRK er det ni som har valgt å opprettholde sin søknad.

Bare en kvinnelig søker

På søkerlisten er det bare en kvinne og hennes identitet er anonymisert. Det har i forkant av søkefristen vært spekulasjoner om hvorvidt Dagbladets avgåtte redaktør Anne Aasheim ville søke, men hun har foreløpig avstått fra å kommentere dette.

Også sterke navn som Morten Møller Warmedal og Olav Njaastad er blant kandidatene.

Med unntak av Kyrre Nakkim (43) og den uidentifiserte kvinnen (alder ikke oppgitt) er samtlige av de mest aktuelle søkerne menn i begynnelsen av femtiårene.

To søkere fra Sarpsborg

Det er to søkere i tjueårene, men Andreas Andy Olaussen og Daniel André Johansen-Stenberg, som begge har adresse i Sarpsborg, er neppe de første som kommer til intervju. Olaussen har oppgitt hjelper i radio som yrkestittel og Johansen-Stenberg driver med teknisk support.

En annen søker i femtiårene fra NRK er Tor Røed. Han er prosjektleder for nyhetsflyt i NRK Trondheim.

Divisjonsdirektør Per Arne Kalbakk i NRK sa til Dagbladet.no tidligere i uken at han regner med å finne en erstatter etter Jon Gelius innen 15 april. Gelius er en av to nye USA-korrespondenter for NRK.

Opdatert: En av søkerne til nyhetsredaktørstillingen, Daniel André Johansen-Stenberg, har siden trukket søknaden sin. Årsaken er at han har søkt feil stilling opplyser NRK.

Powered by Labrador CMS