Lars Helle ny sjefredaktør

Lars Helle. Foto: Birgit Dannenberg

Vikaren tar over.

AV Martin Huseby Jensen [11.05.2010 12:03]

De ansatte har i dag fått beskjed i allmøte om at konstituert sjefredaktør Lars Helle er blitt fast ansatt i stillingen han to ganger har vært konstituert i.

Lars Helle har lenge vært favorittkandidaten blant klubbene i Dagblad-huset. De ansatte Journalisten har vært i kontakt med under prosessen med å finne Anne Aasheims etterfølger har karakterisert Helle som en god og lyttende leder. Flere har fortalt at Helle har deltatt på morgenmøter mer aktivt enn tidligere redaktører.

Lang karriere

Selv har Lars Helle vært mer tilbakeholden rundt sitt kandidatur. Da Journalisten intervjuet ham mot slutten av mars og spurte ham om han var aktuell som kandidat, svarte han;

– Det har jeg svart deg på før og har ikke noe mer å si utover det jeg har sagt til deg og andre medier. Det blir en rein hypotese som jeg ikke vil forholde meg til. Mitt oppdrag er å kjøre Dagbladet gjennom denne perioden, om det varer i to uker eller to måneder, det får vi se. Det er greit, og det er jeg helt komfortabel med. Jeg vet hva som kreves, for jeg har vært sjefredaktør både her og i andre aviser før og kjenner rollen og Dagbladet godt. Jeg har vært tett på prosessene her i snart ti år, så jeg er nok den som har vært kontinuerlig i redaktørkollegiet i Dagbladet lengst.

Den nye sjefredaktøren har også gjort det klart at han ønsker å bli boende i Stavanger, hvor han har kone og to barn. Selv ukependler han mellom oljebyen og hovedstaden.


Se Helles selvironiske videoopptreden til Skup-konferansen!


Poteten

Helle har tidligere innehatt omtrent alt som finnes av redaktørstillinger i Dagbladet. Den eneste redaktørtittelen han ikke har hatt i Dagbladet, er kulturredaktør. Han satt som redaktør i Rogalands Avis i perioden 1996 til 2000.

Helle er utdannet jurist.

Etter det Journalisten blir fortalt skal det ha vært en rungende applaus i Havnelageret da det ble klart at det var vikaren som til slutt fikk jobben som sjefredaktør.

Leder i samfunnsavdelingen, Martine Aurdal tweeter at hun er strålende fornøyd med at Lars Helle er ansatt. Debatt- og kronikkansvarlig Mina Nærland tror Helle vil bli bra for de ansatte i Dagbladet.

Også tidligere sjefredaktør Hans-Christian Vadseth er begeistret over ansettelsen. «@lahelle er en super fyr, og rn god mediemann. Han blir en god sjef for Dagbladet, hvis bare Dagbladet er god mot ham.»

Vanskelig

Lars Helle sier til Journalisten at det ikke bare var et enkelt valg å takk ja til stillingen som sjefredaktør.

– Det var vanskelig for meg å sette hjernen i den modusen at det skal være vedvarende tilstand. Det var viktig å se hva styret tenkte om profilen til avisen og nettet. Og de la fram tanker om det Dagbladet jeg har lyst til å lage, sier han.

Helle forklarer at hans Dagbladet er et levende nyhetsnettsted og en nyhetsavis som dyrker tabloidjournalistikken.

– Betyr det mer forbrukerjournalistikk?

– Nei, vi skal dyrke den gode journalistikken, og det er det du kaller forbrukerjournalistikk.

Godt valg

Leder i redaksjonsklubben, Turid Næss humrer når hun ringer og understreker den gode stemningen som rår i Dagbladets lokaler etter at nyheten om sjefredaktøren ble kjent.

– Dette ble mottatt veldig positivt med stående applaus, og det virker på meg som om alle ser positivt på valget. Det er et godt valg.

Næss forteller at klubbstyret ikke ble presentert med andre kandidater enn Lars Helle.

(Sist oppdatert: 11.05.2010 13:37)Ordbøker

Mediefolk

er fast ansatt som reporter i TV 2 Nyhetenes innenriksavdeling fra 1. august. Robstad har jobbet i TV 2 siden 2011. Han har tidligere jobbet i NRK Dagsrevyen, TV Norge og...

slutter som redaksjonssjef i NRK Sport og starter i ny jobb som redaksjonssjef i MTG Sport til høsten. Molven skal være med på å være med og bidra til å videreutvikle...

slutter etter to år som sjefredaktør i Oppland Arbeiderblad. Hun går til ny jobb som kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping på Hamar. Sagstuen, som fortsetter i...

Bjørn Sletten

er konstituert som redaktør i lokalavisa Dølen frå 1. august. Sletten kjem frå stillinga som redaktør for bladet Folkemusikk.

er ansatt som kommunikasjonssjef i NRK. Hun vil rapportere til strategidirektør Annika Biørnstad og blir en del av ledergruppen i Strategidivisjonen. Ebeltoft-Skaugrud er...

ble leder for utenriksavdelingen i Dagsavisen 1. juni. Har jobbet som journalist i Dagsavisen siden 2005 og med utenriks siden 2010. Har journalistutdanning fra Høgskulen...

begynner i NTB fra 1. juli. Alstad skal etter planen bli en del av sportsredaksjonen til NTB. Han har jobbet i ANB siden 2005, og har fungert som prosjektleder for fotball...

begynner i NTB-sporten fra 1. juli. Eide skal etter planen gå inn i en 50% stilling i sportsredaksjonen til NTB. Han har jobbet i ANB siden 2012.

begynner i NTB-sporten fra 1. juli. Bjerkestrand skal etter planen gå direkte inn i sportsredaksjonen til NTB. Han har jobbet i ANB siden våren 2011.

begynner i NTB-sporten fra 1. juli. Grythaugen skal etter planen gå inn i sportsredaksjonen til NTB, der skal han ha ansvar for å løfte og videreutvikle...

Siste kommentarer

Nyhetsbrev

Få varsel om viktige nyheter!

Syndicate content

    VGs reporter blir vettskremt av kinaputt

    VGTV har forberedt seg til fotball-VM i Brasil ved «dekke» kamp i Polen.