Kaia Storvik (33) blir sideordnet sjefredaktør i Dagsavisen. Foto: Hilde Unosen/Dagsavisen

Storvik ansatt

Styret i Dagsavisen ansatte onsdag Kaia Storvik (33) som sideordnet sjefredaktør sammen med Arne Strand.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forhåndstipsene slo dermed til. Prosessen som startet da 66 år gamle Strand rykket opp som sjefredaktør 18. mars endte med at han får Storvik som makker. Strand har ansvaret for meningsstoffet, mens Storvik fra i dag av er sidestilt sjefredaktør for nyhet og reportasje.

Storvik sier til Journalisten.no at hun er klar til å brette opp ermene og ta fatt på den nye jobben.

– Jeg kommer fra en spennende og viktig jobb som samfunnsredaktør her i avisa. Vi skal bygge videre på det vi er best på, politikk, kommentarer, utenriks og kultur.

Spirer og ideer

– Så Dagsavisen kommer fortsatt til å være en breddeavis?

– Jeg ønsker ikke å komme med de store redaksjonelle programmene i dag. Men vi har veldig mange spirer og gode ideer i Dagsavisen, og nå skal vi gjennomføre dem systematisk og skikkelig.

Storvik påpeker at folk velger Dagavisen av en grunn.

– De er bevisste, smarte og morsomme folk. De skal få en avis som passer enda bedre for dem enn i dag. Vi skal forbedre papiravisen, samtidig som vi kommer til å prioritere enkelte saker for nett. Vi kan ikke konkurrere med de store nettavisene, så vi må utvikle vår egen nisje.

Prioritere tydeligere

– Hva gleder du deg aller mest til?

– Til å få hele avisa til å dra mer samlet, når det gjelder prosjekter som vi har lyst til å gjennomføre. Vi må prioritere noen temaer tydeligere, og gi leserne flere saker som er våre egne. Dessuten må vi forklare mer enn fortelle hva som skjer. Det har vi gode muligheter til, med de ressursene og de folkene vi har tilgjengelig.

Fikk forsikringer

– Har du fått forsikringer fra eierne om at de akter å satse tungt videre på Dagsavisen?

– Ja, det har jeg. Eierne har stor tillit til oss, og ønsker naturlig nok at vi skal få flere lesere og brukere. Jeg er ikke bekymret for det. Jeg er mer bekymret for pressestøtten. Det er ingen skam å være avhengig av slike ordninger i det mediesamfunnet vi ser utvikle seg. Støtten vil være helt nødvendig for å få gjennomført den viktige kvalitetsjournalistikken.

– Hvor lenge tror du at du kommer til å være i tospann med Arne Strand?

– I overskuelig framtid.

Sterk støtte

– Vi har hatt godt med eksterne søkere, men vi falt ned på Kaia. Hun har sterk støtte hos de ansatte, og vi mener at hun har de kvaliteter som skal til for å gi Dagsavisen et løft, sier styreleder Helge Simonnes til Dagsavisen.no.

– Jeg er svært fornøyd med valget. Kaia er ung, dyktig, ambisiøs og samfunnsengasjert. I jobben som leder av samfunns- og nyhetsavdelingen har hun vist at hun er en god leder, og hun har sterke og klare meninger om hvor avisa bør gå videre, sier Arne Strand til Dagsavisen.no.

Powered by Labrador CMS