Mons Ivar Mjelde møter journalistene for å snakke om mediekjøret han opplevde som Brann-trener. Foto: Jarle Vines.

Mjelde møter Davy

Skal snakke om tiden som trener i Brann og medienes kjør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er tre år siden Mons Ivar Mjelde ledet Brann til seriegull og to år siden han gikk av som hovedtrener for bergenslaget. I ettertid har han vært taus om hvordan han opplevde mediekjøret mot seg og sine. Men under Hauststormen har han valgt å gjøre nettopp det.

– Det er klart at mediene har mye makt, og står en ting på trykk mange nok ganger, så blir det en sannhet. Men en sak har alltid flere sider, sier Mjelde til Journalisten.

Stor interesse

Han viser til at mediedekningen av norsk toppfotball er særlig intens. Det er en del av gamet når man tar på seg trenerjobben.

– Men man går over en grense når familien trekkes inn. Da blir det verre. Jeg føler at mediene hele tiden vil sette trener og spillere opp mot hverandre. Mediene vil ha konflikt, men skal man lykkes må man stå sammen. Jeg tror trenerne altfor ofte får mye av den negative oppmerksomheten når det ikke går bra.

Selv mener han at det er et paradoks at han fikk såpass mye pepper som trener i Brann, samtidig som han ledet laget gjennom dets mest suksessfulle periode.

Erfaringer

Å møte Davy Wathne og BAs sportsredaktør Tommy Duesund under journalistkonferansen ser han fram til.

– De vet mye om det indre livet i laget, men de vet ikke alt. Grunnen til at jeg har valgt å bidra er at det kan være sunt å dele erfaringer med andre. Det handler om å belyse problemstillinger og å lære av det man har gjort.

Virkeligheten

TV 2s sportsprofil Davy Wathne mener at Mons Ivar Mjelde ikke fikk noe overdrevet kjør mot seg. Han mener at den lokale pressen fulgte godt nok med på det indre livet i Brann til å se at ikke all ære skulle tilflyte Mjelde, men at en del også kunne tillegges andre på laget.

– Jeg tror at det bildet som er skapt i mediene er ganske likt virkeligheten, sier Wathne til Journalisten.

Han er enig med Mjelde i at fotballtrenerne kan få uforholdsmessig høyt trykk mot seg i mediene.

– Ja, jeg tror nok at tonen på sportssidene er annerledes enn tonen på næringslivssidene eller de politiske sidene, det er nok friskere. Men stillingen som trener i Brann er ikke en vernet stilling. Det er Bergens mest utsatte post, og det vet søkerne. Tar de jobben så medienes søkelys på dem hele tiden. Du kan ikke bli trener i Brann uten å takle oppmerksomheten. Det medfører masse goder og en god del belastninger.

Stormen

Leder i Hauststormen, Johannes Morland sier til Journalisten at han ser fram til å høre Mjelde fortelle hvordan det var å stå midt i stormen da han trente Brann.

– Og at han samtidig stiller spørsmålet om det er slik at fotballtrenere er fritt vilt når resultatene er dårlige.

Hauststormen skal være på Voss fra 24. til 26. september.

Powered by Labrador CMS