18 frilansere fra Danmark, sammen med folk fra Paris, Stockholm og Amsterdam har tatt turen til Oslo. Jens Rossen, som holder fanen, sitter i Hovedstyret i Dansk Journalistforbund. Foto: Roger Brendhagen

Frilanserne demonstrerer

Aksjonerer utenfor Hjemmet Mortensen klokka 13.00. Får hjelp fra Danmark.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Frilanserne ønsker å rette søkelyset mot konsernenes angrep på opphavsretten ved å demonstrere utenfor Hjemmet Mortensen i Nydalen i dag klokka 13.00, heter det i en melding fra NJ-foreningen.

Med seg på laget har de fått med seg 21 utenlandske frilansere, hovedsaklig fra Danmark. Alle har tatt turen til Oslo på egen regning.

Lover stor-aksjon

– Dette blir den største aksjonen til forsvar av journalistenes opphavsrett som har skjedd i Norden noen sinne, lover Frilansjournalistenes leder Jørn Wad.

Han mener gratis gjenbruk tar levebrødet fra frilanserne, og bidrar til oppsigelser av fast ansatte.

– Sosial dumping

– Konsernene får frigjort titalls millioner hvert år for å styrke sin bunnlinje i stedet for å bruke dem på kvalitetsjournalistikk. Konsernene gjør seg skyldig i sosial dumping og gir leserne innhold med langt dårligere kvalitet, samtidig som fast ansatte journalister mister jobbene sine. Dette finner vi oss ikke i, sier Wad til Journalisten.

Snart 1.600 på Facebook

Mandag opprettet Tone Rise, som er frilansernes konsernkontakt i Aller, Facebookgruppen «Ikke rør opphavsretten min».

I skrivende stund er det 1.578 Facebook-brukere som har trykket på «Liker»-knappen på denne siden.

Powered by Labrador CMS