Thor Gjermund Eriksen. Foto: Kathrine Geard

Til topps på gamle trakter

Thor Gjermund Eriksen rykker øverst i A-pressen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som Dagblad-redaktør var Thor Gjermund Eriksen en av arkitektene bak Dagbladets flytting fra Akersgata. Nå er han tilbake i gamle lokaler, som toppsjef i A-pressen.

– Det har vært min masterplan hele tida, å vende tilbake til disse lokalene, som i mellomtida er blitt oppusset, fleiper en smilende og nyutnevnt konstituert konsernsjef.

Avviser splid

Etter at Even Nordstrøm tidligere i dag offentliggjorde sin øyeblikkelige avgang som A-Pressens konsernsjef, er Eriksen konstituert i stillingen. Han sier det er med blandede følelser han går inn i sin nye jobb.

– Even har gjort en veldig god jobb, og forlater konsernet i god tilstand. Resultatet i 2010 blir godt, og konsernet står solid og godt posisjonert for framtiden. Ikke minst gjelder dette for våre lokalaviser, sier Eriksen, som inntil forfremmelsen i dag var konserndirektør i A-pressen.

Han avviser at Nordstrøms plutselig avgang har hatt med strategisk uenighet å gjøre.

– Det har ikke vært noen uenighet om veien framover, men utover det kan jeg ikke kommentere grunnene til at Nordstrøm trekker seg. Men det som for andre kan framstå som en plutselig og dramatisk avgjørelse, er sjelden det for hovedpersonen. Å være toppleder i et mediekonsern er en veldig tøff jobb, og når man bestemmer seg for at det er på tide å gjøre noe annet, så er det ikke uvanlig å gå på dagen. Det bare er sånn i denne bransjen.

A-Pressen åpen for endringer

Uansett Eriksens kommentar er det blitt spekulert i at Nordstrøms avskjed har å gjøre med A-Pressens eierpost i TV 2. Han skal ha hatt forbehold til tanken om å selge seg ut av TV 2-konsernet for å bygge seg opp andre steder i det norske medielandskapet. Edda Media er blitt nevnt i den sammenheng.

– Slike spekulasjoner kan jeg ikke kommentere. Alt jeg kan si er at A-pressen som mediekonsern er opptatt av å være med når det skjer omstruktureringer i markedet, sier Eriksen, som heller ikke vil si noe nærmere om sin egen framtid. Som hva han vil svare dersom styret tilbyr ham konsernsjefstillingen på permanent basis.

– Alt er så ferskt at jeg ikke har rukket å tenke på dette ennå, hevder Eriksen med et blidt smil som kan antyde at tanken ikke er ham helt fremmed eller uvelkommen.

Powered by Labrador CMS