Strid framskyndet avgang

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ved utgangen av mars går Aidan White av etter hele 24 år som generalsekretær i IFJ. Det skjer ikke uten kontrovers, selv om den snart 60-årige engelskmannen hadde varslet ledelsen om at de snart måtte begynne å tenke på hans etterfølger. Etter kongressen i Cádiz i mai følte White raskt at han ikke hadde den nyvalgte ledelsens tillit ettersom de foreslo «radikale endringer i generalsekretærens arbeidsbetingelser».

– Det ble dessverre ikke den smidige overgangen jeg hadde håpet på. Jeg kom i konflikt med den nye politiske ledelsen da de ville gi meg en ny kortsiktig kontrakt der jeg var fratatt min naturlige rolle og makt. Og det uten en skikkelig debatt i organisasjonen. Det kunne jeg ikke akseptere, sier White.

I november kom han likevel til enighet med styret om en avtale som innebærer at han jobber på sin gamle kontrakt fram til han fratrer i mars. Stillingen hans ligger nå utlyst på IFJs hjemmeside.

– Det er synd å gå av midt i en strid, men jeg gjør det i en positiv stemning. Min etterfølger overtar en organisasjon i god stand, sier White, som foreløpig ikke har noen ny stilling i sikte.

Elin Floberghagen sier Aidan White som generalsekretær i IFJ har vært drivkraften i å bygge et solidarisk og demokratisk IFJ.

– Vi beklager dypt at han nå har sett seg nødt til å trekke seg. Vi ser klare tendenser til at det nye lederskapet ønsker å politisere IFJ, noe som har vært klart siden siste kongress i Cádiz i mai.

Powered by Labrador CMS