Juryleder for IR-prisen Anne Hege Simonsen er førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag ved Oslomet. Foto: Sonja Balci / Oslomet

Juryleder for IR-prisen mener fjoråret var et hardt år for utenriksjournalistikken

Frist siste dag av januar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Juryleder Anne Hege Simonsen for IR-prisen, håper å se kreative løsninger blant årets bidrag til IR-prisen, som hvert år hedrer norsk utenriksjournalistikk.

– Jeg frykter at færre journalister har kunnet reise og at det vil påvirke mengden nominasjoner, sier Simonsen, ifølge ei pressemelding.

Hun håper å se samarbeidsprosjekter med journalister i andre land, kreativ utnyttelse av globale kildenettverk, teknisk innovasjon, eller lignende.

Fristen for å nominere til IR-prisen er 31. januar 2021. Prisen deles ut av den frivillige organisasjonen Internasjonal Reporter, og skal gå til et journalistisk produkt som på en innsiktsfull, overraskende og engasjerende måte har kastet lys over et internasjonalt tema.

– Jeg antar at koronasituasjonen vil prege årets nominasjoner, slik den har preget en hel verden i 2020. Men det er jo mye annet som har skjedd også, så vi gleder oss som vanlig til en variert og spennende nominasjonsbunke, sier jurylederen.

Hun er sosialantropolog og førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag ved OsloMet.

I fjor var det NRK Brennpunkt, med journalistene Anette Berentsen, Kjersti Knudssøn og Synnøve Bakke som fikk prisen, for dokumentaren «Søppelsmuglerne».

Prisen er på 20.000 kroner og blir delt ut under Skup-konferansen, som i år blir heldigital. I tillegg til en prisvinner, pleier juryen gi hederlig omtale til ett eller flere prosjekter.

Powered by Labrador CMS