Stor etterspørsel etter nyheter

Terrorangrepene førte til trafikkøkning på nett, ifølge besøkstall.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Leserne har strømmet til nettavisene de ni første dagene etter terrorangrepene 22. juli. Det viser besøkstall fra TNS Gallups topplister.

VG, Dagbladet vokste

I uke 28, som er uka forut for ugjerningenes fredag, hadde Dagbladet.no og VG Nett et snitt på henholdsvis 593.000 og 995.000 unike besøkende gjennom uka. I forrige uke (30) hadde det samme tall økt til et ukesnitt på henholdsvis 748.000 og 1,3 millioner.

Det betyr at to av de største nettstedene i Norge i snitt har opplevd en trafikkvekst på henholdsvis 26 og 30 prosent i antallet unike besøkende. NRKs nettsted har i samme periode økt trafikken med seks prosent.

Les også: VG eller NRK størst (29. juni 2011)

Den store etterspørselen etter informasjon blir enda tydeligere ved å sammenligne med tilsvarende uke (30) i fjor. Da hadde Dagbladet og VG et snitt på henholdsvis 564.000 og 956.000 unike besøkende gjennom uka.

Umiddelbart behov

Målingen av antall sidevisninger for hvert nettsted viser likevel at publikums informasjonsbehov var størst umiddelbart etter at terrorangrepene fant sted. Dagbladet, NRK og VG hadde i snitt mellom 9,5 og 20,4 millioner sidevisninger på sine nettsteder lørdag 23. og søndag 23. juli.

I forrige uke falt antallet sidevisninger til et snitt mellom 6,3 og 14,2 for de tre nettstedene – riktignok over hele uka.

Økt løssalg

Nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet vil ikke oppgi besøkstall for avisas nett- og mobilsider utover tallene som er offentlig tilgjengelig gjennom analysebyrået TNS Gallup. Hun underslår likevel ikke publikummets etterspørsel etter nyheter.

– Befolkningen viser en voldsom interesse for saken. Det er et nasjonalt traume der befolkningen leter etter svar, sier Beverfjord.

Hun mener at publikummet søker til de store løssalgsavisene for å få en komplett dekning i saker med store dimensjoner. Dagens Næringsliv (ikke på nett) skrev tirsdag at Dagbladet og VG økte salget av papiraviser med henholdsvis 50 og 23 prosent i dagene etter terrorangrepene.

Ifølge DN har seerne også strømmet til de største TV-kanalene. I dagene etter terrorangrepene samlet NRKs nyhetssendinger tre ganger så mange mennesker som en vanlig nyhetssending. TV 2-nyhetene samlet 500.000 seere fredag kveld, men på et tidspunkt fredag kveld skal 200.000 seere også ha fulgt TV 2 Nyhetskanalen, ifølge avisen.

Powered by Labrador CMS