A-pressen må selge aviser

Konkurransetilsynet mener Demokraten og Varden eller Telemarksavisa må selges. Slik A-pressen selv foreslo.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding fra tilsynet går det frem at oppkjøpet av Edda er godkjent, men på visse vilkår. Siden kjøpet vil begrense konkurransen i reklamemarkedet i Fredrikstad og nyhetskonkurransen i Telemark må A-pressen selge avisene de selv foreslo å selge.

Konkurransetilsynet varslet i slutten av april at A-pressen kunne være nødt til å selge Varden, Tønsbergs Blad, Drammens Tidende og Fredriksstad Blad.

Siddiser i Østfold

I begynnelsen av juni svarte A-pressen med å legge Varden og Demokraten ut for salg. Konkurransetilsynet sa da at de ikke hadde fattet vedtak om at de to titlene var nok. Nå godkjenner de forslaget fra A-pressen.

I Fredrikstad er det de nye eierne av Rogalands Avis, Tanke Media, som går inn på eiersiden sammen med Agderposten Medier.

– Etter vår vurdering vil det nå komme inn en ny eier med konkurransekraft både redaksjonelt og finansielt. Dette kjøpet løser de konkurranseproblemer tilsynet har vært bekymret for i dette området, sier konkurransedirektør Christine B. Meyer i pressemeldingen.

Ukjent kjøper

I Telemark er det så langt ikke inngått noen avtale om salg. Konkurransetilsynet sier derfor at A-pressen må komme tilbake til dem med et konkret forslag til kjøper, og så vil tilsynet vurdere om kjøperen skal godkjennes.

A-pressen pålegges samtidig å videreføre de avtaler avisene har med trykk, distribusjon og annonsesamkjøring.

Medietilsynet har tidligere sagt at det er vanskelig å komme utenom avissalg. Dette salget bringer A-pressen etter oppkjøpet nærmere de regionale begrensningene, men situasjonen er langt fra løst i Østviken og i Vestviken.

Powered by Labrador CMS