Nei-resultater overrasker A-pressen

Ledelsen i A-pressen er overrasket over at fem redaksjonsklubber har sagt nei til Fri flyt-avtalen, og avventer nå NJs neste trekk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi har ikke mottatt noen formell melding fra NJ om avstemningsresultatet. Det overrasker meg at så mange klubber stemte nei. Vår umiddelbare reaksjon er at med nei i fem aviser så har vi ingen avtale, sier direktør Astrid Arntzen i A-pressen.

Misforståelser?

Arntzen mener at ting kan tyde på at nei-resultatet i et par av redaksjonene er basert på misforståelser.

– Dette har vi snakket uformelt med NJs forhandlingsutvalg om, og de skulle ta det opp med disse klubbene, sier hun.

– Hva er alternativet til Fri flyt-avtalen? A-pressen har vel uansett et sterkt ønske om å utveksle stoff mellom sine redaksjoner?

– Det har vi faktisk ikke diskutert i detalj. Basert på kommunikasjonen med NJs forhandlingsutvalg tok vi det egentlig som en selvfølge at de hadde nødvendig klarering fra klubbene da de aksepterte avtalen. Så vi er noe forbauset.

Venter med avgjørelse

– Var dere ikke klar over at det skulle gjennomføres avstemninger i klubbene?

– Jo, men vi trodde at det nærmest var en formalitet, knyttet til at avtalen formelt skal inngås mellom den enkelte klubb og bedrift. Vi ble orientert om at forhandlingsutvalget hadde flere store møter med alle til stede. Og på bakgrunn av at vi ble enige om et anbefalt forslag, så er vi forbauset. Men vi har som sagt ikke fått noen offisiell beskjed, og venter med å bestemme oss for hva vi gjør inntil vi hører fra NJ, sier Astrid Arntzen.

Powered by Labrador CMS