NJ-leder Dag Idar Tryggestad applauderer givergleden til Afghanistan-aksjonen. Her fra digitalt NJ-landsmøte i mars.

Redaksjonsklubber og mediehus bidrar: Har samlet inn over 400.000 til støtte for afghanske journalister

Bruker 75-årsjubileum til solidaritetsaksjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med Norsk Journalistlags 75-årsjubileum gjennomfører de en innsamlingsaksjon til støtte for journalister i Afghanistan. Flere redaksjonsklubber har gitt penger til aksjonen, og først ut var klubben i Nordlys.

Klubbleder Amund Trellevik forteller til Journalisten at de ble veldig inspirert av NJ sitt engasjement i saken.

– Vi har gitt 7500 kroner, altså en tiendedel av hva NJ gir, til afghanske journalister. Det var en kjapp sak for oss som klubb, sier Trellevik.

Han sier det er flott at NJ har tatt initiativ og håper at flere bidrar, særlig mediehusene.

– Da vi så hva pengene skulle gå til, fikk man jo vondt i magen. Bomberom og tepper. Det er så fjernt fra oss. Det er liksom ganske lite som skal til. En ting er pengene, men også det symbolske. Norske journalister kan kanskje bli litt flinkere til å være solidariske for journalister i andre land. Vi jobber i et land som troner øverst på verdens pressefrihetsindeks, sier Trellevik.

Har samlet inn over 400.000

I skrivende stund har aksjonen samlet inn litt over 400.000 kroner, ifølge NJ-leder Dag Idar Tryggestad. Han sier til Journalisten at de er veldig fornøyd med den store givergleden som er vist i oppstarten av prosjektet, som skal pågå helt frem mot jul.

– I går kom de store gavene fra Schibsted, Amedia og Polaris. De ga 75.000 kroner hver, som er samme beløp vi har bidratt med. Bransjeorganisasjonene ga 30.000, flere institutter har gitt og flere er på vei, sier Tryggestad.

Han oppfordrer flere til å gi og sier han er glad for giverstafetten blant klubbene i NJ. Som tidligere nevnt var Nordlys først ute, mens klubben i Romerikes Blad har gitt 10.000 kroner, det samme har Aftenposten. Klubben i VG har bidratt med 20.000 kroner.

Spent på totalsum

– Som jeg sa i går på jubileumsfesten er vi som 75-åringer flest, og vi har det meste. Derfor ønsker vi ikke gaver, men at vi bidrar til de journalistene i Afghanistan som skal bli igjen i landet, sier Tryggestad.

I løpet av dagen kommer det til å tikke inn flere bidrag, sier NJ-lederen, som er spent på hvor summen skal ende.

Aksjonen gjennomføres i samarbeid med IMS (International Media Support) med hovedkontor i København og AJSC (Afghan Journalists Safety Committee) som har over 20 års erfaring i internasjonal krisehjelp til mediefolk.

Her kan du støtte aksjonen:

Vipps: #530685 eller bankkonto: 6022 05 01518

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS