Aftenpostens fotojournalister Monica Strømdahl og Paal Audestad rigger i stand fotoutstilling på Aker Brygge.
Aftenpostens fotojournalister Monica Strømdahl og Paal Audestad rigger i stand fotoutstilling på Aker Brygge.

«Ett år med krig i Europa»:

Aftenposten åpner utstilling med bilder fra krigen i Ukraina

– Jeg håper at de som kommer og ser skal få en helhetlig fortelling om det siste året, sier Paal Audestad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det siste året har Aftenpostens fotografer og reportere vært til stede i Ukraina, Russland, Polen og Norge for å dokumentere hverdagen til menneskene som er berørt av krigen.

Et utvalg av historiene skal nå presenteres på fotoutstillingen «Ett år med krig i Europa» på Aker Brygge i Oslo. Journalisten tok turen innom mens fotografene rigget opp torsdag formiddag.

– Jeg blir nesten litt rørt over at så mange allerede har stoppet opp for å kikke på bildene, sier fotojournalist Monica Strømdahl.

Utstillingen åpnes av Oslo-ordfører Marianne Borgen klokka halv fem torsdag ettermiddag 23. februar, og blir stående til 5. mars.

I tillegg til at hvert bilde presenteres med en bildetekst, kan tilskuerne scanne en QR-kode som tar dem videre til Aftenpostens reportasje.

Fotograf Paal Audestad, som står bak flere av bildene i utstillingen, påpeker at de er presentert i kronologisk rekkefølge.

– De første bildene er tatt i ukene før invasjonen, av Gina Grieg Riisnæs og meg som var der måneden før, sier han.

Fotoutstillingen starter der, og tar tilskuerne med på krigens gang. Fra invasjonen var i gang, til soldatene som ble sent til fronten, kvinnene og barna som dro, og livet til de som ble igjen.

– Jeg håper at de som kommer og ser skal få en helhetlig fortelling om det siste året. Både om hvordan vi har jobbet visuelt med denne krigen, men også at de sitter igjen med et inntrykk av hva som har skjedd dette siste året, sier Audestad.

Fotojournalist Strømdahl legger til at utstillingen «Ett år med krig i Europa» muligens skal på norgesturné etter ti dager i Oslo. Alle som vil ha utstillingen til sin by kan ta kontakt med henne.

Fotoutstillingen settes opp med støtte fra Fritt Ord, Sparebankstiftelsen DNB og Stiftelsen Tinius.

Powered by Labrador CMS