Advokat Marianne Darre-Næss forsvarer mannen som nå blir identifisert av flere medier etter at er blitt siktet for spionasje for Russland.

Spionsiktets forsvarer reagerer på identifisering i mediene

– En enorm tilleggsbelastning.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forsvareren til den spionsiktede 50-åringen reagerer på at de fleste nasjonale mediene har valgt å identifisere ham og sier det oppfattes som en merbelastning.

Advokat Marianne Darre-Næss er oppnevnt som forsvarer for den 50 år gamle mannen som nå sitter fengslet, siktet for grov avsløring av statshemmeligheter.

Hun reagerer på at flere av de største mediene i Norge har valgt å bruke mannens fulle navn i sin omtale av saken. Aftenposten og TV 2 var først ute med å bruke navnet, men siden fulgte VG, NRK og DN etter, skriver Medier24.

– Identifiseringen vil klart medføre en enorm tilleggsbelastning når han blir kjent med den. Han har medieforbud og er således ikke kjent med situasjonen. Ikke minst rammer identifiseringen hans kone og barn, sier Darre-Næss.

Etter at 50-åringen ble pågrepet lørdag har han nektet straffskyld etter siktelsen. Oslo tingrett delte imidlertid oppfatningen til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og avsa en kjennelse om at mannen må sitte i varetekt de neste fire ukene under medierestriksjoner og forbud mot besøk. De to første ukene må han også sitte isolert.

I TV 2 forstår nyhetsredaktør Karianne Solbrække belastningen, men står ved beslutningen om å bruke navnet på den siktede i kanalens redaksjonelle dekning. Hun har tidligere vist til at saken har stor allmenn interesse, at den siktede skal ha mottatt penger og at bruken av navn minsker faren for forveksling.

Aftenposten forklarer sin bruk av navnet i egen avis torsdag.

– Det er første gang straffelovens paragraf 124 med 15 års strafferamme tas i bruk, skriver nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen. Hun legger også vekt på at den siktede innrømmer noen av de faktiske forholdene i saken.

Powered by Labrador CMS