EU fordømmer Hviterusslands stenging av landets største uavhengige nettavis. Unionen forbereder nye sanksjoner mot personer knyttet til president Aleksandr Lukasjenkos regime.

EU fordømmer stenging av hviterussisk nettavis

– Trakasseringen av journalister må ta slutt, sier EU-talsmann.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

EU kommer med krass kritikk mot hviterussiske myndigheter etter at landets viktigste uavhengige nettavis ble stengt og de ansatte pågrepet.

– I den seneste runden av undertrykking og skremsler fra regimet, har myndighetene gått etter den største uavhengige nyhetsleverandøren tut.by, sier en EU-talsmann.

Tirsdag ble minst 15 ansatte pågrepet i en razzia mot nettavisen. Nettsiden ble sperret, og kontorer og ansattes boliger ransaket. Det er også åpnet straffesak mot ledelsen, ifølge EU-talsmannen.

– Trakasseringen av journalister må ta slutt, og de pågrepne må løslates umiddelbart, sammen med alle politiske fanger, legger han til og fortsetter:

– De som bryter menneskerettighetene må ikke gå fri for straff, EU og det internasjonale samfunnet jobber sammen for å stille dem til ansvar.

EUs utenrikssjef Josep Borrell sa forrige uke at unionen forbereder en fjerde runde med sanksjoner mot Aleksandr Lukasjenkos regime. Så langt er det innført sanksjoner mot presidenten og 87 tjenestemenn og forretningsmenn med forbindelser til regimet. De er ilagt reiseforbud og har fått sperret sine kontoer og eiendeler i EU.

Powered by Labrador CMS