Marte Ingul er konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt i Amedia.

Alle skoleelever får gratis tilgang til Amedias aviser

Tilbudet fra Amedia gjelder fra 28. august til 22. september for alle skoleelever på grunnskole og videregående skole. 

Publisert Sist oppdatert

Fra mandag 28. august får alle skoleelever gratis tilgang til Amedias aviser for å kunne følge den lokale valgkampen i sine lokalsamfunn, opplyser Amedia i en pressemelding.

– Nå gir vi alle elever muligheten til å følge den intensive lokale valgkampen og de lokale politiske prosessene slik at de bedre kan forstå hvordan lokaldemokratiet fungerer, og bli klokere på hva som står på spill i et lokalvalg, sier Marte Ingul, konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt i Amedia, i pressemeldingen. 

Ingul understreker at Amedia har bidratt med lignende initiativ for elever i flere år, blant annet i forbindelse med den årlige nasjonale «Avisuken». I forbindelse med årets lokalvalg har Amedia valgt å utvide dette tilbudet, og gi elevene gratis tilgang til lokale redaktørstyrte nyheter frem til 22. september. 

– Vår ambisjon er å bidra med økt demokratiforståelse og bedre innsikt i redaktørstyrte mediers rolle, i kakofonien av en stadig større strøm av uredigert innhold som barn og unge eksponeres for, sier Ingul.

Ingul peker på at norske redaktørstyrte medier i økende grad utfordres av konkurransen fra globale teknologigiganter om yngre generasjoners oppmerksomhet, og at sosiale medier er den viktigste nyhetskilden for stadig flere unge. 

– Stadig raskere endringene i folks medievaner kombinert med stadig større forskjeller i mediebruk mellom generasjonene, utfordrer den unike rollen til redaktørstyrte medier i folks liv og i demokratiet. Derfor jobber Amedia sammen med våre aviser med å styrke vår relasjon til yngre generasjoner, slik at vi bevarer vårt viktige samfunnsoppdrag i fremtiden, avslutter Ingul. 

Powered by Labrador CMS