Anders Opdahl i Nordlys er ikke fornøyd med hvordan debatten under en artikkel utviklet segFoto: Lars Åke Andersen

Nordlys buzzer på nyheter

Nordlys satser på delingsøkonomien for å skape oppmerksomhet rundt journalistikken.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag trykker Nordlys på lanseringsknappen. Med tjenesten Buzzit skal journalistikk som er egnet for deling og samtaler løftes frem. Med på laget har ansvarlig redaktør Anders Opdahl fått med seg de ti største nettstedene i konsernet.

- Det skjer hver dag at lokalavisene lager saker som går godt i sosiale medier, disse vil vi løfte fram. Styrken vår ligger i at vi har erfaring i journalistisk utvelgelse og en anelse om hva folk leser, sier redaktøren.

Det er ingenting formalisert ved prosjektet. I Tromsø forsøkes det med lave skuldre, sier redaktøren. Og så får de se om det fungerer. For selv om Nordlys og de andre avisene står midt i omstillingsprosesser, må det også tenkes nytt.

Tar en sjanse

Ti aviser i første om gang, men det er knapt en sjettedel av konsernets titler. Så hvor i terrenget kommer nye aviser til og hva er målet?

- Nei, vi har ikke etablert et mål. Helt seriøst. Vi velger å forsøke i stedet for å forske. Enten blir dette stort. Eller så fungerer det ikke. Da har vi prøvd, og kan sove godt om natta. Men litt is i magen, det har vi.

Buzzit har på lanseringstidspunktet en redaksjon bestående av tre medarbeidere. De er i utgangspunktet alle nedbemannet, men skal jobbe med nettstedet til slutten av året. Så må Opdahl ta stilling til hva som skjer videre.

Selv om dette nettstedet er bare et av mange mener redaktøren det er plass og muligheter for å lykkes. De internasjonele skriver på engelsk, det tror han for mange kan være en barriere. De norske er ofte veldig små, det kan være Nordlys’ styrke.

Det og at de har oversikt over hvordan saker publisert i alle konsernets medier går. Dersom de oppdager at en artikkel fra si Firda går godt, så kan denne løftes inn i Buzzit og gis ekstra fart.

Hva da med de som eventuelt ligger bak betalingsløninger.

- Da skal den jo ikke ut. Da ligger den bak en mur.

Powered by Labrador CMS