Papiravisleserne i Moss, Fredrikstad og Sarpsborg må nå klare seg med tre utgaver i uken. På bildet sjefredaktør René Svendsen i Frediksstad Blad.

Amedia kutter papir i Østfold

Reduserer frekvensen på papirutgavene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredriksstad Blad, Moss Avis og Sarpsborg Arbeiderblad kutter frekvensen på papirutgaven fra seks til tre utgaver i uken.

– Vi gjør dette nå fordi stadig flere abonnementer er digitale abonnement. Nærmere 60 prosent leser oss bare på nett, og åtte av ti leser oss jevnlig digitalt, sier ansvarlig redaktør Pål Enghaug i Moss Avis til egen avis.

– Dette er ikke noe sparetiltak, men vi ser at hovedplattformen til Moss Avis er digital. Dette har vært en diskusjon over tid, og vi var kommet til et punkt hvor vi måtte ta et valg. De første avisene i Amedia gjorde dette for flere år siden. Nå er tidspunktet riktig for oss.

Sjefredaktør René Svendsen skriver i en kommentar i egen avis:

– Endringen vi gjør med papiravisen nå er den største på veldig mange år. Og vi er forberedt på at mange trofaste papiravisabonnenter slett ikke vil synes den er «ille bra!», men bare «ille!».

Men som sin kollega i Moss, forklarer Svendsen endringene med at stadig flere lesere velger digitalt abonnement. Og at omleggingen vil bidra til at penger mediehuset sparer på å trykke papiravisen, nå skal gå til å lage mer journalistikk. På alle flater.

I Sarpsborg er budskapet til leserne at de vil få tykkere papirutgaver med flere saker og reportasjer.

– Vi setter også inn mer ressurser på debattstoffet for å løfte og spisse det som allerede er byens viktigste arena for lokal debatt på nett og papir, sier ansvarlig redaktør Bernt Lyngstad til egen avis.

Han legger til:

– Vi tror at dette grepet er viktig for oss og en investering i fremtiden og en enda sterkere avis til glede for våre lesere.

Andre Amedia-aviser i gamle Østfold fylke har allerede kuttet antall papirutgaver. Halden Arbeiderblad reduserte frekvensen på papirutgaven tilbake i 2017, mens Smaalenenes Avis reduserte antall utgaver høsten 2020.

Powered by Labrador CMS