– Avisa har har hatt en fin utvikling siden oppstarten og vil være med på å styrke vår dekning av lokaljournalistikk i Finnmark, sier regiondirektør Renate Slettli Nymo i Amedia.

Medieeierskap

Amedia blir største eier i Hammerfestingen

Mediekonsernet har inngått avtale om kjøp av om lag 60 prosent av aksjene i lokalavisa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi er veldig fornøyde med å få Hammerfestingen med på laget, sier Amedias regiondirektør region Nord, Renate Slettli Nymo, i en pressemelding.

– Avisa har har hatt en fin utvikling siden oppstarten og vil være med på å styrke vår dekning av lokaljournalistikk i Finnmark. Sammen med de dyktige medarbeiderne og de øvrige eierne, ser vi fram til å bidra til videre positive utvikling.

Avtroppende redaktør Bjørn Egil Jakobsen er en av dem som nå selger sin aksjer til Amedia.

– Dette var det eneste riktige å gjøre, både for avisas ansatte og abonnenter, men også for å bevare et godt medietilbud for Hammerfest. For ved å få inn et konsern som eier så får hammerfestingene den sterke mediemuskelen, som ei avis faktisk er for et lokalsamfunn, sier Jabobsen og legger til:

– Vi har laget ei avis som folk i Hammerfest vil ha. Dette er jeg overbevist om at både Amedia og de ansatte kommer til å fortsette med å lage, og jeg vet at aviskonsernet besitter både viktig aviskompetanse og løsninger som jeg tror vil gi Hammerfest et enda bedre lokalavistilbud.

Powered by Labrador CMS