Glenn Veiby. Foto: Amedia

Ny Amedia-sjef konstituert

Konserndirektør Glenn Veiby overtar roret inntil videre etter Thor Gjermund Eriksen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

42-år gamle Glenn Veiby konstitueres som ny konsernsjef i Amedia med umiddelbar virkning. Det skriver konsernet i en melding på eget nettsted mandag ettermiddag. 

Han overtar roret imidlertidig etter Thor Gjermund Eriksen, som i forrige uke fikk jobben som ny kringkastingssjef etter Hans-Tore Bjerkaas. 

- Kraftfull leder

Den nye konstituerte konsernsjefen kommer fra stillingen som konserndirektør for økonomi og finans. Han vil stå i stillingen til en ny konsernsjef er ansatt.

– Glenn Veiby har markert seg som en dyktig og kraftfull leder siden han kom til Amedia i 2010. Styret føler seg trygg på at Amedia under Veibys ledelse vil nå de målene vi har satt for 2013. Han kjenner organisasjonen og vil videreføre den omstruktureringen konsernet gjennomgår på en god måte, sier styreleder Roar Flåthen i meldingen.

Handelsøkonom

Veiby har sittet i konsernledelsen i A-pressen og deretter Amedia i to og et halvt år. I meldingen fremheves det at han derfor har vært sentral under oppkjøpet av Edda Media og salget av konsernets eierandel i TV 2.

42-åringen er utdannet handelsøkonom fra BI, og før A-pressen jobbet han som finansdirektør i Software Innovation og konsernsjef i Voice ASA. 

Økonomidirektør Åse Tharaldsen vil inntil videre fungere som konserndirektør for økonomi og finans.

Vil ha åpen prosess

Norsk Journalistlags konsernlag i Amedia, NJA, er opptatt av at jakten på ny konsernsjef skal være en åpen prosess. De tillitsvalgte advarer mot en automatikk i konstitueringen. De to foregående gangene endte det med at de konstituerte, Even Nordstrøm i 2007 og Thor Gjermund Eriksen i 2011, ble fast ansatt i stillingen.

NJA påpeker at Eriksen forlater stillingen som konsernsjef i en krevende periode for Amedia. Det er nå jobben begynner med å ta ut synergieffekter og bygge en ny organisasjon.

- Må ha redaksjonell erfaring

- Amedia må søke blant de beste for å finne sin nye leder, og i NJ i Amedia mener vi det er avgjørende at den nye konserndirektøren har solid erfaring fra redaksjonelt eller publisistisk arbeid. Styret i NJ i Amedia krever at stillingen blir lyst ledig, slik at vi får et bredt tilfang av kandidater, sier NJA-leder Britt-Ellen Negård.

Hun understreker at NJA ikke ser noen grunn til at ansettelsesprosessen skal behandles som et internt opprykk. Den som konstitueres i rollen som konserndirektør mens ansettelsesprosessen pågår, skal ikke ha fortrinnsrett til jobben, slår Negård fast.

- Vi forventer en åpen og ryddig ansettelsesprosess, der de ansatte blir representert i ansettelsesutvalget.

 

Powered by Labrador CMS