Jo T. Gaare, klubbleder i Morgenbladet, har ikke lenger tillit til avisens redaktør. Foto: Kristine Lindebø

Morgenbladet-klubben har ikke lenger tillit til sin redaktør

Har sendt brev til styret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagens Næringsliv melder onsdag kveld at klubben i Morgenbladet har sendt et brev der de erklærer at de ikke lenger har tillit til Anna B. Jenssen.

– I brevet står det at vi ikke har tillit til sjefredaktøren, sier Jo. T Gaare, leder for redaksjonsklubben i Morgenbladet, til DN.

Reaksjonen fra medlemmene i Norsk Journalistlag kommer etter at de ansatte i Morgenbladet tirsdag morgen fikk beskjed om at det ville bli gitt tilbud om sluttpakker i forbindelse med at avisene har behov for å spare åtte millioner kroner.

– Jeg tar henvendelsen fra klubben på alvor, og jeg synes det er leit. Fremover må jeg jobbe hver dag for å forsøke å gjenopprette tilliten, skriver Jenssen i en sms til DN.

På spørsmål om hun kommer til å trekke seg etter brevet, svarer Jenssen «nei».

Har tillit til Jenssen

Styreleder - og sjefredaktør i Dagens Næringsliv - Amund Djuve, svarer følgende da han blir spurt av sin egen avis om hvordan han ser på brevet:

– Anna Jenssen har min fulle tillit. Jeg mener at Morgenbladet under hennes ledelse har hatt en god utvikling redaksjonelt og økonomisk. Siden hun startet som redaktør i 2012 har avisen har blitt stadig bedre, og blitt et godt produkt for samfunnsengasjerte lesere. Det er styret og eieren som skal ha tillit til sjefredaktør. At klubben ikke har det er bekymringsfullt.

Klubbleder Jo T. Gaar uttalte følgende til Journalisten tirsdag:

– Vi har hatt et vanskelig år der arbeidsmiljøet har vært preget av en personkonflikt, og det har vært utfordrende å produsere avis for oss ansatte. Dette har bidratt til underskuddet, men det er ledelsens ansvar når det skapes dårlige arbeidsforhold.

Kritiserer digital oppfølging

I brevet, som er gjengitt i sin helhet av Medier24, skriver Morgenbladet-klubben:

«Klubben i Morgenbladet er innforstått med ønsket om å øke avisens inntekter, men mener kuttene Jenssen og styret har besluttet, er forhastede. Beslutningen gir et fortegnet bilde av situasjonen Morgenbladet befinner seg i, og den svarer heller ikke på de reelle problemene avisen står overfor.»

Klubben skriver videre at Jenssen gir inntrykk av at Morgenbladet vil gå med dundrende underskudd hvis ikke nedbemanningen gjennomføres, men at dette ikke er riktig:

«Nedbemanningen gjennomføres for å kunne budsjettere med et overskudd på et nivå langt over det som til nå har vært vanlig i Morgenbladet.»

Videre påpeker klubben at ledelsen burde ventet med så drastiske kutt til det er avklart hvordan Medietilsynet vil fordele pressestøtten i inneværende år. Morgenbladet kan, hvis de får gjennomslag for sin søknad, mer enn doble det beløpet avisen så langt har fått.

Klubben er også svært kritisk til gjennomføringen av Morgenbladets digitale strategi.

«Jenssen tiltrådte i Morgenbladet i september 2012. I 2013 utarbeidet avisen en omfattende digital strategi. Siden er stadig nye prosjekter igangsatt uten å bli systematisk fulgt opp fra redaktørens side.»

Brevet avslutter med at klubben konkluderer med at den ikke har tillit til at Jenssen er i stand til å lede Morgenbladet inn i fremtiden.

Til Medier24 skriver Jenssen i en sms:

– Jeg tror det klokeste jeg kan gjøre nå er å ta denne diskusjonen videre internt med kollegaene mine i Morgenbladet, og ikke i mediene.

Powered by Labrador CMS