Norsk Journalistlags politiske ledelse, Dag Idar Tryggestad og Hege Fagerheim, samt medieadvokat Ina Lindahl Nyrud møte fredag kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

– En kulturminister som er opptatt av journalistikkens kår

Første møte med ny statsråd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag hadde Anette Trettebergstuen sitt første møte med Norsk Journalistlag (NJ) som statsråd.

– Vi opplever at vi har en kulturminister som prioriterer mediefeltet og er opptatt av journalistikkens kår. Det var et konstruktivt og godt møte, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad til eget nettsted.

Moms, kompetanse og teknologigigantens makt var tre temaer NJ tok opp i møtet med kulturministeren.

– Å kontinuerlig tilføre bransjen og vi som jobber i den kompetanse vil være en avgjørende faktor for om vi lykkes inn i heldigital fremtid. Hovedansvaret ligger hos arbeidsgiver, men fordi behovet er så stort vil det også være nødvendig med ulike støtteordninger. Det er derfor viktig at kompetanse blir den del av de fireårige styringssignalene for mediestøtten som legges frem neste år, sier Tryggestad.

Moms på ukepresse ble også tatt opp.

– Vi etterlyste en rask og nødvendig løsning knyttet til nullmoms for alle journalistikk, og at det er urimelig at ukepressen holdes utenfor. Dette er partiene som utgjør flertallet enten for eller positive til, så nå gjenstår bare gjennomføringen, sier NJ-lederen.

Et annet sentralt tema under møtet var teknologigigantene.

– Vi er glade for at kulturministeren kaller inn til det møte med de store, globale aktørene, hvor også presseorganisasjonene blir med. Det er et stort problem at de store aktørene utfordrer redaktørrollen når det gjelder hva som er tilgjengelig av innhold for brukerne. Vi kan ikke sitte passivt å vente på at EU skal løse problemene, verken på dette området, eller når det kommer til konkurranseregulering, avslutter Tryggestad.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS