Bjørn Olav Jahr har skrevet to bøker om drapene i Baneheia. Nå er han klar med podkasten «Gåten Jan Helge Andersen».

Krimjournalistikk:

Bjørn Olav Jahr klar med podkast-serie om Jan Helge Andersen

– Det ligger mange år med research bak, skriver Jahr til Journalisten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 8. september har Bjørn Olav Jahrs første podkast i ny jobb premiere.

I podkast-serien «Gåten Jan Helge Andersen» undersøker han, sammen med kollega Anne Line Sundby i Svarttrost, hvem én av de to Baneheia-dømte egentlig er.

I denne serien retter han søkelyset mot mannen som alltid har stått i Viggo Kristiansens skygge. Hvem er egentlig Jan Helge Andersen, og hva var det som gjorde at politiet trodde på nesten alt han sa, spør Svarttrost i egen beskrivelse av serien.

– Serien er en gjennomgang av Jan Helge Andersens liv. Jan Helge Andersen deltar ikke, men han vil få muligheten til å kommentere det som legges frem. At saken er under pågående etterforskning, har ikke hatt noen betydning for utviklingen av serien, skriver Jahr i en e-post til Journalisten.

Han legger til:

– Det ligger mange år med research bak og det finnes etter hvert svært mye som dokumenterer Jan Helge Andersens liv. Nå har vi satt dette sammen til en historie.

Jahr har gitt ut to bøker om drapene i Baneheia, og har bakgrunn som forlagsdirektør i Gyldendal og journalist i blant annet Kapital og Dagbladet.

Han tok tidlig til orde for at Viggo Kristiansen ikke burde blitt dømt. I 2021 utga han boka «Prosessen mot Viggo Kristiansen», oppfølgeren til «Drapene i Baneheia» fra 2017.

Powered by Labrador CMS