Seks år gamle Marianne Rugaas Knutsen forsvant 28. august 1981.

TV 2 lager true crime av Marianne-saken

Håper dokumentarserien kan gi ny innsikt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

28. august 1981 forsvant seks år gamle Marianne Rugaas Knutsen utenfor Frydendal varehandel i Risør. Saken fikk stor oppmerksomhet nasjonalt, og satte dype spor i det lille lokalsamfunnet.

Til høsten kommer true crime-serien «Mysteriet Marianne» på TV 2. Serien er laget av produksjonsselskapet Novemberfilm.

– Dette er en sak som fremdeles er langt fremme i bevisstheten hos folk, og det er sterkt å høre hvor mye Mariannes forsvinning preger folk så mange år etterpå, sier produsent Inger-Lill Persett, som sammen med journalist Anne Marte Adolfsen har laget serien.

I en pressemelding forteller Persett at arbeidet med serien har gjort inntrykk.

– Her sitter en familie igjen med mange spørsmål, men ingen svar. Målet vårt er å forsøke å skape ny oppmerksomhet rundt saken.

Serien er laget i tett samarbeid med Mariannes nærmeste familie og foreldrene Morten Ziender og Torunn Rugaas.

– Det å være med på å lage denne serien har vært en viktig reise for meg. Det begynte med sterke opplevelser, som ble terapi, og fortsatte med en glede. Vi har også blitt nært knyttet til folkene som lager serien. Jeg og mine er virkelig stolte av å være en del av dette prosjektet, sier Rugaas ifølge pressemeldingen.

TV 2s programredaktør, Kathrine Haldorsen, håper at dokumentarserien kan gi ny innsikt i en viktig del av norsk kriminalhistorie:

– Marianne-saken er ekstra spesiell og hjerteskjærende fordi den handler om et barn som aldri er funnet. Serien treffer som en knytteneve i magen, og det er rystende at den skyldige ikke er funnet og dømt. Vi håper dokumentarserien vil gi innsikt i hva som gikk galt i etterforskningen, og bidra til at familien får noen flere svar.

Agderposten meldte allerede i fjor sommer at det skulle lages en dokumentarserie om Marianne-saken, men den gang var det ikke kjent hvilken tv-kanal som skulle sende serien.

Powered by Labrador CMS